Paikallisuutiset

Mehustettaessa omenan kolhut tai pienet pintavauriot eivät haittaa. Kuva: Mari Pihlajaniemi

Omista omenoista puristetaan tuhansia litroja tuoremehua talviaamujen piristykseksi – Katso, kuinka omput muuttuvat mehuksi mehustamolla

Yksi mätä omena pilaa koko korin - tai oikeastaan monta hanapakkausta, voisi nykyisin todeta. Vanha sanonta pitää kuitenkin edelleen paikkansa, jos paikallisista mehustamoista kysytään: Sitä parempaa tuoremehua saa, mitä parempia omenoita puristettavaksi tuo.

Ainalin marjatilalla Haapavedellä tehdään kylmäpuristettujen marjamehujen lisäksi nyt päivittäin tuoremehua asiakkaiden omista omenoista.

– Joka vuosi on hieman erilainen – nyt näyttää ihan hyvältä, varsinkin jos vertaa viime vuoteen, joka oli miesmuistiin huonoin omenavuosi tällä alueella, yrityksen

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä