Ihmiset

Muualta Hillasta: Siianpilkintä on herkkä taiteenlaji - ”Mitä pienempi morri, sitä isompi siika”

Olavi Hentilä on kalastanut tänä talvena perheelleen ruokakalat pelkästään pilkkimällä. Eikä heillä syödä vain pilkkiahvenia. Kun laittaa siiman päähän itsetehdyn pienen ja siron morrin, niin silloin voi hyvän syönnin aikana nostella jäälle isoja, lihavia siianvonkaleita.

– Siikaa voi pilkkiä pitkin talvea, mutta kaikkein paras isomman siian pilkintäaika on tammikuun lopusta maaliskuun toiselle viikolle. Eikä siikaa ole pakko lähteä pilkkimään taipaleiden päähän erämaajärville. Nytkin tässä pilkitään siikaa autotien päästä Ivalojoen rannan tuntumasta, kertoo Olavi Hentilä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Moni lappilainen pyytää siikaa pelkästään verkottelemalla, sillä yleinen uskomus on, että siika ei tarttu koukkuun.

– Sitähän monesti ajatellaan, että ahven on se kala mitä voi pilkkiä. Eikä ahvenessa mitään vikaa olekaan, mutta ihan hyvin sitä voi pilkkiä myöskin siikaa. Pitää vain olla pelit ja veh

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä