Paras kukkakimppu eri vuodenajoille

Kukkakimppu on ihana tapa ilahduttaa itseään tai läheisiään. Kukkakimpun voi rakentaa itse, jolloin visuaalisuus miellyttää varmasti omaa silmää. Leikkokukat (esim. tulppaani ja daalia) sopivat hienosti kukkakimppuun.

Leikkokukat ovat kauniita ja niitä voi kasvattaa halutessaan itse. Esittelemme seuraavaksi parhaat kukkakimput kesään ja talveen – lopussa on myös muutama hyvä vinkki leikkokukkien kasvattamiseen.

Kesäinen kukkakimppu

Kesäinen kukkakimppu on värikäs, sisältäen yleensä keltaista, punaista, sinistä ja miksei myös valkoista. Materiaalien leikkisyydellä voidaan luoda taianomaista tunnelmaa.

Jos haluat rakentaa itse täydellisen kukkakimpun, niin kannattaa valita kolme eri kukkalajiketta (esim. ruusu, neilikka ja tulppaani). Valitse vain elinvoimaisia kukkia ja esivalmistele kukkakimppu huolella.

Mikäli kukkakimppu tulee kotiin sisustuselementiksi, kannattaa vielä huomioida asettelu ja kolmiulotteisuus. Loppusilauksen voi hakea muutamalla herkällä kukalla.

Kukkakimppu pakkaspäiville

Talvisessa kukkakimpussa haetaan inspiraatiota pakkaspäivästä. Raikas värimaailma ja hopeanharmaa hohto kuuluvat talviseen kukkakimppuun. Onko leikkokukkia saatavilla talvella? No kyllä on!

Esimerkiksi sinipiikkiputki, hopealehti sekä jouluruusu ovat hyviä vaihtoehtoja. Hopeabrunia on myös hyvä vaihtoehto sen hopeanharmaan värin ansiosta – eikä sovi unohtaa, että se säilyy maljakossa pitkään.

Voiko leikkokukkia kasvattaa itse?

Leikkokukkien kasvattaminen ei vaadi floristin tutkintoa tai suurta kasvimaata. Leikkokukat voi valita värin ja lajikkeen mukaan oman mielen mukaisesti. Huomioi nämä leikkokukkien kasvattamisessa:

  1. Valitse sopiva leikkokukkalaji – aloittelijoiden kannattaa valita joku helppo lajike, kuten orvokki, punakosmos tai kesäleimu.
  2. Hanki tarvittavat välineet – hanki kasvualusta, multaa ja mielellään myös lisävalaistus.
  3. Säännöllinen huolenpito – jotta leikkokukat olisivat elinvoimaisia, tulee kukkia ravita ja kastella säännöllisesti.

Mikäli kaipaat ympäristöystävällistä harrastusta, niin leikkokukkien kasvattaminen voi olla nappivalinta. Leikkokukkien siemeniä saa ostettua muutamalla eurolla, joten harrastuksen aloittaminen onnistuu pienelläkin budjetilla.

Tutustu Slow Flower Garden-blogiin kuullaksesi lisää leikkokukkien kasvattamisesta. Blogia kirjoittaa leikkokukkien kasvattaja ja puutarhaintoilija Katarina Dahlin.