MAINOS

Hyvä joukkuehenki on ykkösaseemme


MAINOS Alavetelin urheilukentällä on meneillään palauttava treeni. IK Myranin naisten edustusjoukkue on palannut edellispäivänä ottelumatkalta, joten tänään harjoitellaan kevyesti. Kesäillassa kaikuu kannustushuudahdukset ja nauru.

Kruunupyyläisen IK Myranin naisten jalkapallojoukkue on tuttu nimi Naisten Ykkösen kärjessä. 22 nuoresta naisesta koostuva joukkue tekee töitä tosissaan: harjoituksia pidetään neljä kertaa viikossa, ja sen päälle tulevat vielä lukuisat pelimatkat ympäri Suomen. Joukkueesta onkin muodostunut vuosien saatossa myös tiivis ystäväporukka.

-Tämä ei toimi, jos emme ole ystäviä keskenämme. Hyvällä keskinäisellä hengellä on suuri merkitys menestyksellemme, joukkueen laitapuolustaja Emma Malkamäki toteaa.

IK Myranin naisjoukkueen tapauksessa hyvä tiimihenki tarkoittaa ennen kaikkea iloa. Joukkueen manageri ja apuvalmentaja Andreas Kaitajärvi kertoo, että kapteenisto pyrkii ruokkimaan hyvää keskinäistä henkeä kannustamalla ja tukemalla jokaista joukkueen pelaajaa. 

-Hyvä joukkuehenki on ehdottomasti meidän joukkueemme kilpailuvaltti. Nauramme yhdessä, mutta jaamme myös surut ja pettymykset.

-Epäonnistumisen hetkellä joukkue tuo turvaa. Jos teen virheen, kaverit paikkaavat sen. Se on upea tunne, pelaajat Marie-Helén Prest ja Laura Wentjärvi lisäävät.  

Joukkuehengen ja ystävyyden vaalimisen kannalta suuressa roolissa ovat yhteiset bussimatkat. Kyydityksissä IK Myran on luottanut kokkolalaisen linja-autoyhtiö Dahlin palveluihin jo vuosien ajan.

-Ensin taistellaan siitä, kuka pääsee takapenkille nukkumaan! Emma Malkamäki nauraa.

-Matkoilla puhutaan paljon. Tuntuu, että bussimatkojen aikana tutustuu omiin joukkuekavereihin ihmisinä kaikista parhaiten.  


Katso IK Myranin ajatuksia joukkuehengestä:
Joukkuehenki luodaan linja-autossa!

www.dahlbus.fi