MAINOS

Tiedätkö miten paljon maksat sähköstä? – Tee helppo vertailu, voit säästää melkoisesti

MAINOS -

Moni voi ajatella, että sähkölaskun suuruuteen voi vaikuttaa vain kulutustottumuksia muuttamalla. Tällainen ajatusmalli on kuitenkin virheellinen.

Sähkönsiirrosta sinun on pakko maksaa sille toimijalle, jonka verkkoon kuulut, mutta itse sähkön toimittajan voit valita ihan oman mielesi mukaan. Näiden sähköä myyvien firmojen hinnat vaihtelevat paljon. Milloin sinä viimeksi tarkistit, että ostat sähköä juuri sinun asuntoosi ja kulutustottumuksiisi suhteutettuna halvimmasta paikasta?

Kulutustasosta riippuen eri sähköyhtiöiden hinnat voivat vaihdella vuositasolla useita satasia. Sähköyhtiöiden vertaaminen siis aidosti voi säästää paljon.

Jotta vertailu onnistuu, selvitys aloitetaan helposti oman postinumerosi kautta. Asuinpaikan mukaan järjestelmämme selvittää nopeasti alueellasi toimivat sähköyhtiöt sekä sähkönsiirtoyhtiöt. Selvityksessä kysytään sähköpostiakin, jotta voit palata kyselyyn tarvittaessa myöhemmin.

Jotta saat aidosti selville mikä sähköfirma on sinulle edullisin, selvitystä helpottaa, jos tiedät suurin piirtein sähkönkulutuksesi määrän. Jollet tiedä kulutusmäärää, niin asumistyyppi (omakotitalo, kerrostalo, rivitalo) kertoo myös jo paljon kulutustasosta.

Voit toki käyttää myös automaattista laskuria, mikä arvioi kulutuksesi. Laskuri käyttää tässä tietoina asunnon kokoa, asujien määrää ja esimerkiksi innokkuuttasi käyttämään sähkösaunaa.


Kannattaa myös miettiä, onko sinulla halukkuutta ja/tai mahdollisuutta vaikuttaa olennaisesti sähkön kulutukseen tunti- tai päivätasolla. Jos voit vaikuttaa merkittävästi, markkinahintaan sidotun sähkösopimuksen tekeminen saattaa olla kannattavaa.  

Ja jotta mahdollinen sähköyhtiön vaihtaminen onnistuisi mutkitta, on hyvä tiedostaa minkä tyyppinen sopimus sinulla on nyt: toistaiseksi voimassa oleva vaiko määräaikainen (yleensä 12 tai 24 kk). Toistaiseksi voimassaolevan voit vaihtaa irtisanomisajan puitteissa, määräaikaisen sopimuksessa määrätyn ajan päätyttyä.

Kyselyyn vastaamisen jälkeen saat listan sähköyhtiöistä edullisemmasta lähtien. Saat automaattisesti arvion kuukausittaisesta sähkön käyttöön liittyvästä maksusta kunkin yrityksen kohdalla. Listauksesta näet myös millaista sähköä kuhunkin sopimustyyppiin kuuluu: paljonko on esimerkiksi uusiutuvaa energiaa (aurinko- tai tuulivoimaa).

Testaa itse – ilmainen testi saattaa tuoda sinulle yllättäviä säästöjä.

Testi on mitä mainioin tapa selvittää mistä saa juuri tällä hetkellä uusiutuvaa, vihreää energiaa sinunkin kotiisi.