MAINOS

Lomaile lainalla

MAINOS -

Suomen talvi on pitkä ja luminen joskus sitä haluaisi vain viettää talven jossain ulkomaan lomakohteessa. Toisinaan sitä tarvitsisi pienen irtioton Euroopassa ja joskus pidempi reissu vaikka Etelä-Amerikassa tai Aasiassa tuntuu täydelliseltä ratkaisulta kaamosmasennuksen hoitoon.  

Kaamosmasennus iskee ja lomakassa on tyhjä. Onko mielessäsi matkakohde, jonne matkustamisesta olet haaveillut jo pitkään? Toteuta unelmasi ja hae lainaa, sillä elämä on elämistä varten! Tässä artikkelissa kerromme, kuinka voit helposti toteuttaa ulkomaanmatkan lainarahalla niin, että tästä ei synny sinulle ylimääräisiä kuluja.

Kuinka rahoittaa lomamatka?

Olipa unelma matka kohteeseen Euroopassa, kaukomailla tai vaikkapa kotisuomessa, on lomailusta helpompi nauttia silloin, kun lomakassa ei ole tyhjä jo lähtiessä. Mikäli sinulla ei ole juuri nyt hirveästi ylimääräistä laittaa lomakassan täytteeksi, saattaa pieni luotto olla hyvä idea. 

Mikäli olet vakavarainen ja sinulla on säännölliset tulot, voit hyödyntää jotain luottotuotetta lomakassasi täytteenä. Maksamalla lainan pois nopeasti vaikkapa muutamasta seuraavasta palkastasi lainasta ei ehdi kertyä liian korkeita kuluja. 

Pieniä lainoja on saatavilla paljon ja lainasumma voi vaihdella sadasta eurosta tuhansiin tai kymmeniin tuhansiin euroihin. Yleensä vakuudettomien luottojen maksuaika on 1-5 vuotta, mutta lainan voi maksaa aiemmin pois. Maksuaikaa ei kannata venyttää hirveän pitkäksi, koska vakuudettomien luottojen korot ovat yleensä melko korkeita.  

Vuonna 2020 Suomen valtio määräsi väliaikaisen korkokaton, joka koskee kaikkia vakuudettomia luottoja. Se ei kuitenkaan koske osamaksuja tai luottokorttiluottoja ja näin ollen jokin vakuudeton luotto saattaa olla se paras vaihtoehto lomakassan väliaikaiseksi täytteeksi. 

Lomalainojen vertailu helppoa, sillä netissä on paljon vertailusivustoja joille voit antaa halutun määrän ja halutun maksuajan sekä omat tietosi ja tämän jälkeen saat valmiit tarjoukset. Kilpailutuksesta kuitenkin vielä lisää seuraavassa kappaleessa.

Parhaan lomalainan löytäminen?

Lomalainat kannattaa ehdottomasti kilpailuttaa, sillä vakuudettomien kulutusluottojen markkina on ollut pitkään kuin villi viidakko, jossa lainoja ja lainantarjoajia on ollut erittäin paljon ja osa näistä on ollut jopa kohtuuttoman kalliita. Kuten jo edellisessä kappaleessa totesimme, kilpailutus alkaa tarjousten pyytämiseltä joltain netin vertailusivustolta. 

Yksi osa kilpailutusprosessia on tehdä saatujen lainatarjousten analysointi, mutta kuinka saadut tarjoukset voi asettaa oikeastaan paremmuusjärjestykseen? Mitä oikeastaan tuleekaan huomioida?  

Olennaisin asia lainaa valitessa on tietenkin lainan kustannukset ja tällä tarkoitetaan siis lainan kokonaiskustannuksia. Lainan nimelliskorkoa ei missään nimessä kannata tuijotella yksinään, sillä se ei sisällä mitään muita kustannuksia kuin koron ja marginaalin. Todelliset vuosikulut sisältävät myös muut kulut, kuten lainanhoitokulut ja tilinhoitomaksut. Lainan kulurakenne on aina lainakohtainen, joten voi olla, että jokin korkonsa puolesta halvalta näyttävä laina sisältää todellisuudessa huomattavan määrän muita kuluja. 

Toisinaan parhaan lainatarjouksen saa omasta pankista, eli siitä omassa tai naapurikaupungissa sijaitsevasta pankista, jonka asiakas on muutenkin. Näin ei kuitenkaan aina ole, sillä pankit eivät aina pysty tarjoamaan yksityisiä rahoitusyhtiötä parempia tai edes samoja lainaehtoja. Toisinaan lojaalisuus kuitenkin kannattaa ja oma pankki on koronkin puolesta paras. Lainatarjous kannattaa aina pyytää omasta pankista, mutta sitä kannattaa verrata netin vertailukoneesta saatuihin lainatarjouksiin ja niiden kuluihin. Oman pankin laina on helppo ja turvallinen ottaa, joten lainaa valitessa voi kulujen lisäksi käyttää myös muita valintakriteereitä. 

Miksi ottaa lomalaina?

Lomalaina kannattaa ottaa siksi, koska lomailu ja matkustaminen kannattaa aina! ”Matkustaminen on kuin laittaisi rahaa pankkiin”, sanotaan, ja tämä on hyvin pitkälle totta, sillä matkustaminen avartaa ja lomailu auttaa meitä jaksamaan myös töissä. Lomailu kannattaa priorisoida jopa sellaisessa tilanteessa, jossa rahatilanne on hieman heikko, sillä kukaan ei halua palaa loppuun. Mikäli ihminen palaa loppuun, myös työnteko loppuu ja ihminen joutuu pakkolomalle. Lomailu on tärkeää, sillä se auttaa ehkäisemään tulevaisuuden ongelmia. 

Vaikka lomailua varten joutuisi ottamaan pienen lainan ei se ole maailmanloppu, sillä laina on ainoastaan yksi keino rahoittaa elämistä. Mikäli sinulla on lomakassa, jonka avulla voit nauttia hyvin ansaitusta lomasta, ei lainaaminen tietenkään kannata. Vaikka lainaraha on melko halpaa, ei sitä kannata ottaa mikäli tarvetta ei ole, sillä etenkin vakuudettomista lainoista syntyy kuluja joka tapauksessa. Laske siis lomakassasi suuruus, tankkaa kassaa tarvittaessa lainalla ja pidä ansaittu loma!