MAINOS

Lainan hakeminen vertaismarkkinoilta tapahtuu internetissä

MAINOS - BONDORA -


Monet suomalaisista aikuisista ovat elämänsä aikana hakeneet lainaa erilaisiin tarkoituksiin ja elämänvaiheisiin. Yleisimpiä lainan hakemisen syitä ovat muun muassa auto, asunto tai remontti, joihin on tarjolla paljon erilaisia lainavaihtoehtoja. 

Osa lainoista on suurempia ja osa pienempiä, mutta yhteistä niille on se, että niiden kilpailuttaminen on erittäin kannattavaa. Lainojen ottaminen on ollut osa talouteen nojaavaa yhteiskuntaamme jo pitkään ja alalla onkin paljon toimijoita, joiden kautta voit saada lainaa.

Uusimpia lainamuotoja markkinoilla ovat muun muassa vertaislaina eli p2p laina, jossa rahan lainaajana toimii toinen yksityinen ihminen rahoituslaitoksen sijasta. 

Internet on mullistanut lainan hakemisen

Harva 90-luvulla syntyneistä muistaa aikaa, jolloin lainaa hakiessa piti mennä pankkiin, laittaa parasta päälle ja toivoa, että pankin virkailija on erittäin hyvällä tuulella. Internet on muokannut elämäämme paljon helpompaan suuntaan ja näin on ollut myös lainojen kohdalla.

Lainan hakeminen on internetissä helppoa ja vaivatonta, sillä voit toteuttaa sen joko tietokoneella tai puhelimella. Lainahakemuksen täyttämiseen menee muutamia minuutteja ja vastauksen lainanmyöntäjältä tulee myös erittäin nopeasti. 

Pienlainoja on nopea etsiä

Moni on varmaan kuullut puhuttavan pienlainoista, jotka ovat nimensä mukaisesti pienempiä lainatuotteita. Niitä haetaan yleensä erilaisiin tarpeisiin, jotka liittyvät päivittäiseen elämään.

Pienlainojen summat vaihtelevat yleensä satasesta aina 60 000 euroon saakka. Pienlainat ovat siis niin kutsuttuja kulutusluottoja, joita haetaan yleensä kulutusta tai jotain tiettyä tarkoitusta varten. 

Pienlainat ovat yleensä hieman korkeampikorkoisia kuin pankkilainat, mikä on huomioitava asia aina, kun miettii pienlainan hakemista. Tämä asia kannattaa erityisesti pitää mielessä silloin, jos lainoja on kertynyt useita. 

Useampia pienlainoja omaavan onkin syytä tutustua lainaehtoihin tarkasta ja miettiä, onko lainojen ylläpitäminen järkevää vai kannattaisiko niitä yhdistellä yhdeksi isommaksi lainaksi, jolla lainan korkokuluja voisi karsia. Se on helppo toteuttaa lainan vertailupalvelussa ja se voi auttaa ihmistä hallitsemaan kulujaan aiempaa paremmin.

Mieti aina, miksi haet lainaa?

Lainaa hakiessa on aina tiedettävä syy, miksi lainaa haetaan. Tämä tulee vaikuttamaan paljon siihen, millaista lainaa tulet internetistä hakemaan.

Jos haet lainaa asuntoa varten, ei sinun tällöin kannata lähteä hakemaan vakuudetonta kulutusluotto, sillä asuntolainoilla on ihan omat proseduurinsa. Jos taas haet lainaa esimerkiksi 1000 euron remonttia varten, voi kulutusluotto olla nopein ja helpon ratkaisu.

Internetissä lainoja on helppo vertailla

Internet on lainamarkkinoilla mullistanut etenkin eri lainojen vertailemisen, sillä niiden tietojen hakeminen on erittäin helppoa. Voit kilpailuttaa yhdellä hakemuksella niin vertaislainat, pankit ja rahoituslaitokset, ja näin etsiä itsellesi sopivimman lainatuotteen nopeasti ja ilmaiseksi.

Esimerkiksi pienlainaa hakiessa on lainojen vertailusivustoilta helppo hakea useamman lainanmyöntäjän tarjoamat ehdot nopeasti. Samoin myös asuntolainoja voi vertailla eri pankkien välillä nopeasti ja vaivattomasti.

Internet on myös tuonut lainojen vertailuun helpotusta, sillä sinun ei tarvitse lukea jokaista pientä pränttiä lainaehdoista. Internet tekee sen sinun puolestasi ja etsii lainaan vaikuttavat oleelliset asiat heti.

Koko lainaprosessin voi suorittaa verkossa

Kun lainan kohde on mietitty tarkoin ja lainoja vertailtu verkossa, voit siirtyä lainan hakemisen viimeiseen vaiheeseen. Voit edelleen toteuttaa tämän pelkästään verkossa, sillä lainan hyväksyminen ja lainasopimuksen allekirjoittaminenkin tapahtuu tätä nykyä pelkästään verkon välityksellä. 

Kulutusluotoissa, joiden maksimikorko on lailla määrätty 20 %:n, lainaprosessin voi suorittaa kokonaan verkossa. Asuntolainojen kohdalla voi olla, että joudut edelleen käymään pankin konttorilla, mutta tämäkään ei ole enää tätä nykyä mikään kiveen hakattu fakta.