tiistai 21.5.2019 | 08:27
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Mielipide

Haapaveden Keskustan syyskokouskannanotto: Haapaveden elinvoimaisuudesta huolehdittava

Haapavesi-lehti+
Ti 4.12.2018 klo 09:50 [päivitetty ti 09:50]

Keskustan kuntayhdistys pitää tärkeänä, että Haapavesi säilyy elinvoimaisena ja houkuttelevana kaupunkina nyt ja tulevaisuudessa.

Haapaveden kaupunki suunnittelee muiden kuntien tavoin valokuituverkon rakentamista. Näemme valokuituinvestointipäätöksen erittäin tärkeänä lisäyksenä tulevaisuuteen. Valokuitu mahdollistaa nopeat ja luotettavat tiedonsiirtoyhteydet jokaiseen talouteen.

Kattava valokuituverkko lisää etätyömahdollisuuksia ja parantaa yrittäjien toimintaedellytyksiä sekä mahdollistaa myös uusien palvelumuotojen käyttöönoton myös sosiaali- ja terveysalalla.

Valoisia näkymiä talouteen tuovat Kanteleen voiman NordFuel-biopolttoaine jalostamo- sekä tuulivoima-hankkeet. Nämä hankkeet työllistävät erityisesti rakentamisvaiheen aikana ja tuovat verotuloja kaupunkiin. Myös Pyhäjoelle rakennettava ydinvoimala luo työmahdollisuuksia paikkakunnan yrityksille.

Uuden koulukeskuksen rakentamisesta on tehty periaatepäätös. Vaikka talouden kannalta koulun rakentaminen tuo haasteita, Keskustan syyskokouksen mielestä on erittäin tärkeää, että oppimisympäristö on terveellinen ja turvallinen sekä mahdollistaa uuden opetussuunnitelman mukaisen opetuksen lapsille ja nuorille.

Haapaveden Keskustan kuntayhdistys

#