tiistai 26.5.2020 | 22:46
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Autoalan yrittäjä Paavo Pyy on tyytyväinen yrittäjäyhdistyksen vetämien tapahtumien kehitykseen

KATARIINA ANTTILA
Ti 4.12.2018 klo 22:00

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Haapaveden Yrittäjien puheenjohtajana vuoden alusta aloittava Paavo Pyy on ehtinyt olla pari vuotta yhdistyksen hallituksessa. Sinä aikana hän on huomannut, että eniten puheenjohtajan aikaa tulee viemään kahden vuotuisen tapahtuman, kesän markkinoitten ja joulunavauksen, järjestelyt.

Kumpaakin tapahtumaa on uudistettu tänä vuonna reippaasti. Turvemarkkinoitten ajankohta aikaistui ja nimi muuttui Folk-markkinoiksi, joulunavaus muuttui liikuntahallilla järjestettäväksi messujen tyyppiseksi tapahtumaksi.

– Mitä kentältä on kuultu, niin positiivista palautetta on tullut, että parempaan suuntaan on oltu menossa. Näitä kehitetään edelleen, Paavo Pyy sanoo.

– Kokouksissa keskustellaan paljon siitä, että miten väki saataisiin enemmän ostoksille Haapavedelle, Paavo Pyy kertoo.

– Pitäisi muistaa, että täällä on kauppoja, ja vaikka kaikkea ei löydykään, käytettäisiin mahdollisimman paljon oman paikkakunnan palveluita.

Toinen asia, joka yrittäjäporukoita mietityttää on kaupungin hankinnat: miksi iso osa ostoista tehdään oman paikkakunnan ulkopuolelta.

Paavo Pyy on ehtinyt olla pari vuotta Haapaveden Yrittäjien hallituksessa. Vuoden vaihtuessa hänestä tulee puheenjohtaja.
Katariina Anttila

Yrittäjänä Paavo Pyy on toiminut vuodesta 2004. Autohuolto Pyy on yhden miehen yritys Mieluskylän ja Humalojan välillä. ”Välikylällä”, Paavo Pyy määrittelee paikan.

Yrittäjäksi ryhtyessään Paavo oli alle 30-vuotias. Mikä sai nuoren miehen ryhtymään yrittäjäksi?

– Kun on harrastanut näitten kanssa värkkäämistä, niin siitä se vain lähti. Ja kun on koulutus tälle puolelle. Olen käynyt maatalouspuolen koulutuksen, jatkanut koneasentajalinjalle ja edelleen tekussa autoteknikoksi.

Kynnystä saattoi madaltaa se, että Paavo Pyyn isäkin oliyrittäjä, jolla oli oma puusepänverstas. Samoin se, että kotipaikalla oli jo harrastustarpeisiin rakennettua hallitilaa, jota on sittemmin laajennettu.

Paavo Pyy on yksinyrittäjä, joka huoltaa henkilöautoja laidasta laitaan, kaikkia merkkejä.

– Melkoisessa murroksessa ollaan. Autokanta muuttuu koko ajan sähköisempään suuntaan eikä se ainakaan helpota työtä.

– Raskaaseen kalustoon ja pienkonepuolelle en ole lähtenyt, vaikka varmasti olisi kysyntää.

Työntekijän ottamista hän on joskus harkinnut, mutta tullut siihen tulokseen, että pääsee helpommalla kun ei ryhdy työnantajaksi.

– Jos työntekijä sairastuu, se tahtoo tulla kalliiksi yrittäjälle, hän sanoo tärkeimmäksi syyksi.

Työpaikka kodin pihapiirissä on Paavo Pyylle sekä siunaus että riesa. Arkea se helpottaa ja usein on ihan hyvä, että pystyy ottamaan töitä nopealla varoitusajalla ja poikkeuksellisina aikoina.

Mutta kun lomaa tahtoo pitää, on pakko lähteä muualle.

Harrastuksina Paavo Pyyllä on metsästys ja kalastus ja Yrittäjäyhdistyksen lisäksi hän toimii Mieluskosken Osakaskunnassa ja Mieluskylän Erässä.

Työpaikka kodin

pihapiirissä on

Paavo Pyylle sekä siunaus että riesa.

#