tiistai 21.5.2019 | 08:27
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Haapaveden jäteasema auki jatkossa kahtena päivänä viikossa – Jätemaksut laskevat

KATARIINA ANTTILA Haapavesi-lehti+
Ke 5.12.2018 klo 10:00 [päivitetty ke 10:01]

Haapaveden hyötyjäteasema alkaa ensi vuoden alusta alkaen olla auki tiistaina ja torstaina. Vestia perustelee tiistain aukiolon lisäämistä aseman ruuhkaisuudella.

Aukiolopäiviä lisätään myös Oulaisten ja Nivalan hyötyjäteasemilla.

Vestia Oy alentaa kolmantena vuotena peräjälkeen kotitalouksista kerättävän poltettavan jätteen käsittelymaksua ensi vuoden alusta 5 %. Myös biojätteen jätemaksu alenee hieman.

Jätekeskuksessa vastaan otettavan poltettavan jätteen tonnihinta laskee 5 % ja biojätteen 20 %.

Hyötyjäteasemat on tarkoitettu kotitalouksien ja pienyritysten sellaisille jätteille, joita ei voi laittaa omaan jäteastiaan eikä ekopisteiden jäteastioihin, esimerkiksi käytöstä poistetut kodinkoneet, huonekalut, muut isommat esineet ja remonttijätteet.

Hyötyjäteasemilla otetaan vastaan myös vaarallisia jätteitä kuten öljyjä, maaleja, torjunta-aineita, akkuja ja paristoja, loistelamppuja sekä kyllästettyä puuta.

Rinki Oy perustaa kevään aikana kotitalouksien pakkausmuoveille seitsemän uutta keräyspistettä Vestian alueelle, muun muassa Haapavedelle.

Vestian toimitusjohtaja Olavi Soinio on erittäin tyytyväinen kehitykseen. Vastaanotetuista jätteistä hyödynnetään materiaalina ja energiana noin 96 %. Soinio antaa kiitosta asiakkaille, joiden jätteiden lajittelun parantuminen edesauttaa tehokkaan kierrätyksen toteutusta.

#