tiistai 21.5.2019 | 08:24
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Vestia alentaa jätemaksuja ja parantaa hyötyjäteasemapalvelujaan – Haapavedelle, Nivalaan ja Oulaisiin tulee lisää aukiolopäiviä

Minna Mustonen Haapavesi-lehti+
Ke 5.12.2018 klo 12:09

Vestia Oy alentaa jo kolmantena vuotena peräjälkeen kotitalouksista kerättävän poltettavan jätteen käsittelymaksua sekä biojätteen jätemaksua. Jätekeskuksessa vastaan otettavan poltettavan jätteen tonnihinta laskee viidellä prosentilla ja biojätteen parillakymmenellä prosentilla.

Lisäksi Vestia tehostaa hyötyjäteasemapalvelujaan. Ruuhkaisimmilla hyötyjäteasemilla otetaan käyttöön toinen aukiolopäivä viikossa.

Haapaveden asema on auki ensi vuoden alusta tiistaina ja torstaina, Nivalan asema keskiviikkona ja torstaina ja Oulaisten asema maanantaina ja torstaina.

Kalajoella hyötyjäteasematoiminta siirtyy vuoden alusta Jätehuolto P. Pääkkösen urakoinnista Vestian omaksi toiminnaksi. Vestia on rakentanut Meinalan teollisuusalueelle uuden hyötyjäteaseman, joka on avoinna keskiviikkoisin ja perjantaisin.

Hyötyjäteasemat on tarkoitettu kotitalouksien ja pienyritysten sellaisille jätteille, joita ei voi laittaa omaan jäteastiaan eikä ekopisteiden jäteastioihin.

Muovinkeräys myös tehostuu Vestian alueella, kun Vestian yhteistyöyritys Rinki Oy perustaa kevään aikana kotitalouksien pakkausmuoveille keräyspisteet Haapajärvelle, Haapavedelle, Kannukseen, Oulaisiin, Pyhäjärvelle, Sieviin ja Siikalatvaan.

– Jätehuollon toimintaketjut on saatu alueellamme tehokkaiksi. Jätteiden keräys- ja kuljetus toimii hyvin ja vastaanotetuista jätteistä hyödynnetään materiaalina ja energiana noin yhdeksänkymmentäkuusi prosenttia. Vuosien aikana tehdyt merkittävät investoinnit toimivat kustannustehokkaasti ja niiden tuottama hyöty voidaan näin tulouttaa asiakkaille alentuvina jätemaksuina, kertoo Vestian toimitusjohtaja Olavi Soinio.

#