keskiviikko 19.6.2019 | 22:58
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Loppiaisaatolle luvassa vain yhden tunnin ilotulitusaika Jokilaaksojen pelastuslaitoksen alueella – Myrskyn takia ampumatta jääneitä ilotulitteita ei tarvitse säilöä vuotta sängyn alla tai päällä

Pirjo Kunelius Haapavesi-lehti+
Ke 2.1.2019 klo 14:00 [päivitetty ke 14:27]

Jokilaaksojen pelastuslaitoksen alueella voi loppiaisaattona eli ensi lauantaina 5. tammikuuta yhden tunnin aikana kello 19–20 laukaista ilmaan ne ilotulitteet, jotka myrskyn takia jäivät vuodenvaihteessa ampumatta.

Pelastuslaitoksen tiedotteen mukaan vuodenvaihteen ilotulitus oli sangen runsasta, vaikka osa ilotulittajista luultavasti noudatti pelastuslaitoksen suositusta ja jätti ilotulitteet ampumatta.

– Koska ilotulitteita kuitenkin ammuttiin paljon, rajoitetaan tulevalle lauantaille annettu ilotulituslupa yhteen tuntiin, Jokilaaksojen pelastuslaitoksen tiedotteessa kerrotaan.

Jokilaaksojen pelastuslaitos teki keskiviikkona tämän lakiin perustuvan päätöksen, jolla sallitaan edellä mainittuna aikana ilotulitteiden yksityiskäyttö ilman pelastusviranomaiselle tehtävää ilmoitusta.

Jokilaaksojen ja Oulu-Koillismaan pelastuslaitokset suosittelivat vahvasti uudenvuoden aattona, että ilotulitteita ei ammuta myrskyssä. Korvaavan ajankohdan määrityksellä haluttiin keskittää käyttämättä jääneiden ilotulitteiden ampuminen yhteen ajankohtaan ja samalla ratkaista ongelma, joka käyttämättä jääneiden ilotulitteiden säilyttämisestä kotioloissa aiheutuisi.

Kalajoella matkailuyhdistyksen ja matkailuyrittäjien hankkima sekä ilotulituksen ammattilaisten hoitama ilotulitusnäytös pystyttiin järjestämään myrskystä huolimatta, mutta tällöinkin pelastusviranomaisia konsultoiden. Oulussa ja Kemissä kaupunkien ilotulitusnäytökset peruttiin.

Sähkettä on täsmennetty Jokilaaksojen pelastuslaitoksen tehtyä lopullisen päätöksen, että 5.1. saa ilotulittaa ilman erillistä ilmoitusta viranomaisille vain yhden tunnin ajan. Pelastuslaitokset kaavailivat uudenvuoden aattona, että korvaava ilotulitusaika olisi ollut kolme tuntia.

#