tiistai 26.5.2020 | 23:46
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Päivyri

Vanhamusiikki ja kansanmusiikki kohtaavat Folkbarocissa Haapavedellä viikon kuluttua

Pe 18.1.2019 klo 00:00

Haapaveden wanhan musiikin tapahtuman 25.–27. tammikuuta teemana on tänä vuonna Folkbarock.

Kaksi ikiaikaista tyylilajia, eurooppalainen vanha taidemusiikki ja kansanmusiikki, kohtaavat toisensa tottuneesti. Näin on ollut aina Haapavedellä. Folk-kurssien sisältö on poikkeuksetta käsittänyt mainitut tyylilajit ja monet muut alusta alkaen.

Esim. renessanssin ja barokin tanssisävelmien ja kansanmusiikin yhteys on ilmeistä. Hoveissa on kuunneltu mitä tallipihalla tapahtuu ja päinvastoin.

Tapahtuman ytimessä on Haapaveden opiston kurssi, jossa opettavat vanhanmusiikin ja kansanmusiikin mestarit, sekä kolme kirkkokonserttia. Kurssilaisia, aikuisia ja lapsia, on lähes parisataa.

Piia Kleemola, Petri Hakala ja Samuli Karjalainen vastaavat kamu-osastosta viuluin, kielisoittimin ja puhaltimin.

Lauluopettajina ovat Marita Kaakinen, Uli Kontu-Korhonen, Anneliina Koskinen, Veikko Kiiver (Ruotsi-Eesti) ja Charles Barbier (Ranska).

Siiri Virkkala opettaa viulua joka tyylillä, Olli Hyyrynen hoitaa barokin kielisoittimet, Sini Vahervuo puhaltimet ja Matias Häkkinen cembalon. Haapaveden kamariorkesteria johtaa Lauri Pulakka. Kursseilla on tilaa vielä.

Perjantain konsertissa esiintyvät Duo Medieval, Uli Kontu-Korhonen ja Anneliina Koskinen keskiaika-ohjelmalla ja lukuisin keskiaikaisin soittimin.

Lauantain yllätysten konsertissa esiintyy kurssin opettajien lisäksi lauluyhtye Cappella pro Vocale, Keski-Pohjanmaan kamariorkesterin viola da gamba -kerho Lauri Pulakka, Oskari Hannula, Julius Pyrhönen ja Johanna Tilus sekä cembalisti Kirill Kozlovski.

Sunnuntain iltapäivän päätöskonsertissa esiintyvät Haapaveden kamariorkesteri, Mini-jouset johtajana Janne Jääskelä ja Ihmisen ääni-kuoro sekä kurssilaisia. Hako soittaa Mozartin pianokonsertosta nro 23 kaksi osaa solistina nivalalainen Helmiina Ylikoski, Vivaldin fagottikonserton F-duuri ensimmäisen osan solistina ylivieskalainen Tekla Knuutila, Telemannin sarjan Don Quichotte ja Purcellin Abdelazer-sarjan.

28:nnen kerran järjestettävän tapahtuman johtajana on toiminut alusta asti Timo Hannula.

#