keskiviikko 21.8.2019 | 21:45
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Päivyri

Suotarinat talteen

KATARIINA ANTTILA Haapavesi-lehti+
Ti 29.1.2019 klo 15:37

Suomalaisen Kirjallisuuden Seura kerää parhaillaan kirjoituksia ja kuvia suokokemuksista. Keruu jatkuu helmikuun 28. päivään asti.

Kirjoittaa voit omalla kielellä ja tyylillä. Voit myös äänittää kertomuksesi tai haastatella henkilöä, jolla on soihin liittyviä muistoja.

Aineisto arkistoidaan SKS:n arkistoon ja sitä voidaan käyttää tulevissa tutkimuksissa.

Suot ovat monimuotoisia elinympäristöjä, jotka muuttuvat vuodenajan mukaan. Suometsätalous ja turvetuotanto tuovat monelle elannon, metsästys ja marjastus ruokaa pöytään. Suolla virkistäydytään retkeillen ja urheillen, ja suo voi olla myös taiteellisen inspiraation lähde.

Vastausohjeissa on apukysymyksiä kirjoittajille: Viihdytkö sinä soilla? Oletko joskus pelännyt suolla? Oletko työskennellyt suolla? Onko sinulla omaa suometsää? Mitä ajattelet turpeen nostosta eri tarkoituksiin ja suonpohjien käytöstä turvetuotannon jälkeen? Mitä mieltä olet soiden ennallistamisesta eli ojien tukkimisesta? Onko sinulla joku erityisen tärkeä suo? Voiko suolla tapahtua selittämättömiä asioita tai kohdata myyttisiä olentoja?

Lisää apukysymyksiä ja vastausohjeet löytyvät Suomalaisen Kirjallisuuden seuran nettisivuilla. Keruun järjestäjinä ovat SKS:n lisäksi Suoseura, Metsähallituksen luontopalvelut ja Ympäristökulttuurin tutkijaverkosto.

#