keskiviikko 21.8.2019 | 21:53
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Slamex toimittaa Valion Haapaveden tehtaan uuden pesujärjestelmän säiliöt

Haapavesi-lehti+
Ti 5.2.2019 klo 15:31

TALOUS

Econet Groupiin kuuluva konepajayhtiö Slamex toimittaa pesujärjestelmän säiliöt Valion Haapaveden tehtaan uuteen pesukeskukseen syyskuussa 2019.

– Pesujärjestelmään kuuluu seitsemän haponkestävää terässäiliötä varusteineen. Säiliöitä on viittä eri tyyppiä ja suurin niistä, ulos asennettava säiliö on tilavuudeltaan muhkeat 150 kuutiometriä. Investointi uuteen pesukeskukseen kuuluu johdonmukaiseen ohjelmaamme, jolla pidämme tuotantolaitoksemme eturivin ruokatehtaana Suomessa, Valion projektipäällikkö Seppo Lokasaari toteaa.

Pesukeskuksen säiliö toimittajaksi valitulla Slamexilla on lukuisia referenssejä vaativista säiliötoimituksista. Haapaveden projekti tuo listaan tärkeän lisäyksen ammatillisesti ja liiketoiminnan kannalta.

– Olemme perehtyneet tarkasti tilaajan tarpeisiin ja teknisiin lähtökohtiin, jotka oli hyvin eritelty tarjouspyynnössä. Tilaus on meille merkittävä ja vaatii korkeatasoista säiliövalmistusosaamista, joten aloitamme innolla suunnittelu- ja valmistustyötä. Yhteistyö projektissa Valion ammattilaisten kanssa on lähtenyt esimerkillisesti käyntiin. Voin sanoa, että tunnelmat ovat korkealla, Slamexin tuotantojohtaja Heikki Viitanen kertoo.

Valion Haapaveden tehdas valmistaa Valio Oltermanni -juustoja, Demi- ja maitojauheita. Maidon käsittelyssä tinkimätön puhtaus on ehdoton edellytys, ja pesujärjestelmä puhdistaa tuotantolaitoksen prosessilaitteet päivittäin. Vuonna 1965 perustettua tehdasta on kehitetty säännöllisin investoinnein.

Econet Group on vesi- ja ympäristötekniikan palveluyritys, jolla on Suomen mittavin kokemus vesirakentamisen suunnittelusta ja urakoinnista sekä vesilaitosten laitetuotannosta. Econet Group on toimittanut projekteja ja laitekantaa muun muassa Vietnamiin, Kiinaan, Malesiaan, Thaimaahan, Venäjälle ja Saksaan.

Konserniin kuuluvat Econet Oy, Dewaco Oy ja Oy Slamex Ab. Helsinkiläisen Econetin tehtävänä on suunnitella ja tarjota ratkaisuja puhtaan veden sekä ympäristön puolesta maailmanlaajuisesti. Laitilassa sijaitseva Dewaco on puolestaan erikoistunut lietteen tiivistykseen, kuivaamiseen ja poistoon. Lahtelainen Slamex suunnittelee ja valmistaa laitteita veden- ja jäteveden käsittelyyn. Konsernin vuotuinen liikevaihto on noin 18 miljoonaa euroa ja se työllistää noin 60 henkilöä Suomessa ja vientimaissa.

#