keskiviikko 21.8.2019 | 21:40
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Päivyri

Vapaaehtoistoiminnasta kiinnostuneille pidetään infotilaisuus Haapavedellä

KATARIINA ANTTILA Haapavesi-lehti+
Ma 22.4.2019 klo 02:00

Haapavedellä järjestetään Vapaaehtoistoiminnan infotilaisuus 25. huhtikuuta Keskipisteen Omaishoitajat ry:n tiloissa.

Tilaisuuteen on kutsuttu paikallisia järjestöjä ja muita vapaaehtoistoimijoita sekä sosiaali- ja terveyspiiri Helmen edustajia. Tilaisuus on avoin kaikille vapaaehtoistoiminnasta kiinnostuneille.

Tilaisuuden tarkoituksena on välittää tietoa vapaaehtoistoiminnan tarpeesta ja Helmen edustajille tietoa tarjonnasta, jota on runsaasti. Vapaaehtoiset edistävät ihmisten terveyttä ja hyvinvointia omalla toiminnallaan. Vapaaehtoistoimintaan ryhtymistä harkitsevilla on mahdollisuus löytää mielekästä ja merkityksellistä vapaa-ajan tekemistä.

Vapaaehtoisuus on Suomessa yhä suositumpaa. Jopa 40 prosenttia suomalaisista teki vapaaehtoistyötä vuonna 2018, kun vapaaehtoisena toimi 33 prosenttia vuonna 2015. Tämä selviää Kansalaisareenan, kirkkohallituksen ja Opintokeskus Siviksen Taloustutkimuksella teettämästä kyselystä.

Erityisesti nuorten vapaaehtoisena toimiminen on kasvanut. Vapaaehtoistyötä tehdään pääosin pitkäkestoisesti sekä säännöllisesti ja kasvotusten järjestöjen tai yhteisöjen organisoimana.

Tilaisuuden järjestävät yhteistyössä Raudaskylän Kristillisen Opiston hallinnoima ja STEAn Veikkauksen tuella rahoittama alueellisen vapaaehtoistoiminnan kehittämishanke ALVA ja Keskipisteen Omaishoitajat ry sekä OmaisOiva.

#