sunnuntai 17.11.2019 | 19:22
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Päivyri

Kokemusasiantuntijat kertovat radikalisoitumisesta, Aspergerista ja raitistumisesta – Haapaveden Opiston Aitoja kohtaamisia -seminaari on avoin kaikille

Haapavesi-lehti
Pe 24.5.2019 klo 00:00

Haapaveden Opistolla järjestetään maanantaina ja tiistaina, 27.-28. toukokuuta kaikille avoin kasvatus- ja ohjausalan Aitoja kohtaamisia -seminaari. Maanantaina äänessä ovat kokemusasiantuntijat.

Esa Henrik Holappa on entinen uusnatsi ja Suomen vastarintaliikkeen perustaja ja johtaja, joka on kirjoittanut kokemuksistaan kirjan Minä perustin uusnatsijärjestön. Nykyisin hän auttaa radikalisoitumisvaarassa olevia tai ääriliikkeistä pois pyrkiviä henkilöitä irtaantumaan väkivaltaisesta toiminnasta tai ääriajattelusta.

Anna-Reeta Pakarinen on vuonna 2018 valittu Suomen Autismi- ja Aspergerliiton vuoden vapaaehtoiseksi. Hänellä on kaksisuuntainen mielialahäiriö sekä ADHD- ja Asperger-diagnoosit.

Tiina Suvala-Lappalainen on omien sanojensa mukaan raitis alkoholisti ja päihdeäiti, joka on kasvanut alkoholistiperheessä. Puheenvuorossaan hän keskittyy elämäntarinansa lisäksi alkoholismista toipumiseen.

Tiistaina vuorossa on nuorisotutkimuksen näkökulma sekä luento ja keskustelua koulukiusaamisen ehkäisemiseen liittyen.

Opistolla kasvatus- ja ohjausalan lehtorina työskentelevä Sini Hemmilä on tutkinut maskuliinisuuden ja yhteisöllisyyden muotoutumista poikien jalkapallojoukkueen jäsenten keskuudessa. Tutkimuksessa keskeiseksi nousevat vertaissuhteiden merkitys nuoruusiässä sekä se, mikä merkitys on kuulua ryhmään ja saada olla siellä omana itsenään tulematta kiusatuksi tai alistetuksi.

Koulukiusaamisen ehkäisemisestä luennoi Kati Särmö. Hän kertoo kiusaamisesta ilmiönä, sen ennaltaehkäisemisestä, varhaisesta puuttumisesta ja rakentavasta ratkaisemisesta. Lisäksi hän antaa konkreettisia neuvoja kiusaamisen vastaiseen taisteluun.

#