sunnuntai 17.11.2019 | 19:29
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Päivyri

Haapaveden Latu tarjoaa kahdessa tilaisuudessa vinkkejä aloittelevalle retkeilijälle

KATARIINA ANTTILA Haapavesi-lehti
Pe 31.5.2019 klo 00:00

Suomen Ladun ja Haapaveden Ladun retkeilykiertue järjestetään Haapavedellä Aakon majalla tiistai-iltana 4. kesäkuuta. Tapahtuma on avoin ja maksuton kaikille retkeilystä ja luonnossa liikkumisesta kiinnostuneille.

Se on osa Suomen Ladun valtakunnallista Rakastu retkeilyyn -kiertuetta, joka käy 18 paikkakunnalla tutustuttamassa suomalaisia luontoretkeilyyn.

Seuraavana viikonloppuna, 8.–9. kesäkuuta Haapavedellä on tarjolla myös uusi Rakastu retkeilyyn -kurssi aloitteleville retkeilijöille. Kurssilla käydään tiivisti läpi retkeilyn tärkeimmät taidot varusteista ja pakkaamisesta retkiruokaan ja majoittumiseen yhden yön luontoretkellä.

Suomen luonto tarjoaa elämyksiä ja seikkailuja kaikille.

– Retkeilystä on tullut viime vuosina trendikästä, mutta monet kaipaavat vinkkejä sen aloittamiseen, aikuisliikunnan suunnittelija Saija Suominen Suomen Ladusta kertoo.

Tapahtumissa on tarjolla vinkkejä muun muassa siihen, mistä lähialueelta löytyy mainioita merkittyjä reittejä, millä varusteilla selviää mukavasti päiväretkestä ja miten rinkka kannattaa pakata.

– Tapahtumat palvelevat toki myös jo retkeilyharrastuksen aloittaneita, sillä ohjelmassa on myös varustevinkkejä yön yli -retkeilyyn, Suominen kertoo.

#