tiistai 26.5.2020 | 12:56
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Päivyri

Haapavesi-lehden pääkirjoitus: Kilpailuissa menestyneiden laulajien taustalta löytyy Jokilaaksojen musiikkiopisto

Ke 12.6.2019 klo 01:00

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Seinäjoen Tangomarkkinoitten päätapahtumaa, laulukilpailua, jossa valitaan vuoden Tangokuningas ja -kuningatar, seuraa vuosittain televisiosta miljoonayleisö. Heinäkuussa ruudun ääreen liimautunee poikkeuksellisen monta haapavetistä peukut ja pottuvarpaat törrössä, kun meidän oma ”laulava hirsikauppias” Johannes Vatjus kisaa kuninkuudesta.

Johannes on kevään aikana taistellut itsensä kolmessa karsinnassa kymmenien kilpakumppanien joukosta kahdeksan kuningaskokelaan joukkoon. Uskon monien muitten haapavetisten tavoin lujasti poikkeuksellisen vahvaäänisen Johanneksen mahdollisuuksiin tulla kruunatuksi tangokuninkaaksi. Toki minun silmissäni hän on jo nyt voittaja.

Vuosi on poikkeuksellinen. Toukokuun lopulla Haapavedellä varttunut Jussi Juola sijoittui neljänneksi kansainvälisessä Mirjam Helin -laulukilpailussa. Suomalaisista Jussin sijoitus oli paras. Jo arvostettuun ja korkeatasoiseen kilpailuun pääseminen on saavutus, johon tänä vuonna ylsi vain neljä suomalaista laulajaa.

Sekä Johannes että Jussi ovat luoneet laulajauransa perustukset Jokilaaksojen musiikkiopistossa. Jos jollekulle on vielä epäselvää, niin sanotaanpa nyt oikein painokkaasti: paikalliset musiikkikasvattajat tekevät aivan mahdottoman hyvää työtä.

Katariina Anttila

#