Paikallisuutiset

Mieluskylältä lähtöisin oleva Joni Takalo lähti kiertueelle Saksaan – Bändillä on edessä niin pieniä pubikeikkoja kuin isoja festivaalilavoja

Keskiviikkona Saksaan kahden viikon kiertueelle lähtenytJoni Takalo, 35, ei osannut vielä pari viikkoa sitten täysin käsittää, minkälainen matka hänellä on edessään. Vuonna 2014 perustetulla saksalais-suomalaisella Dark Ride Brothersilla on edessään 12 keikkaa muun muassa Berliinissä, Hampurissa ja Salzgitterissä. Bändi kuvailee musiikkiaan popin ja rockin ilotulitukseksi yhdistettynä countryn sävyihin.

– Tosi hienot fiilikset. Mitä lähemmäs mennään, sitä enemmän tunnelma nousee. Mahtava päästä kunnolla paneutumaan musiikin tekemiseen, Joni iloitsee.

– Kiertueen jälkeen meillä on vähän taukoa, jonka jälkeen lähdemme käymään hyväntekeväisyyskeikalla Italiassa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Bändin rumpalina Joni aloitti kolme vuotta sitten. Hän on valmistunut pop & jazz muusikoksi Oulun konservatoriosta vuonna 2009 pääaineenaan rummut.

– Olen vuosien varrella soittanut eri bändeissä. Kerran olin erään bilebändin keikalla, kun yhtyeemme nykyinen laulaja tuli kysymään minulta, haluaisinko lähteä mukaan bändiin.

– Kävin sitten pari kertaa treeneissä, jonka jälkeen sanottiin, että ei muuta kuin tervetuloa mukaan matkaan!

Pääasiassa Dark Ride Brothers keikkailee Suomessa, mutta tilaisuuksien tullen myös ulkomailla.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Viime aikoina on ollut hieman hiljaisempaa, kun ollaan treenattu kiertuetta varten. Soitamme Suomessa noin 20 keikkaa vuodessa 500 kilometrin säteellä. Bändin jäsenistä iso osa on Etelä-Karjalasta, joten sillä alueella tulee keikkailtua paljon.

– Yksi bändin jäsenistämme on saksalainen ja hän onkin tehnyt ison työn, jotta olemme päässeet soittamaan ulkomaille. Viimeksi kävimme yhdeksän päivän kiertueella Saksassa vuonna 2017.

Nyt bändillä on edessään sekä pieniä pubikeikkoja että isoja, kahden päivän kävijämäärältään 50 000 ihmisen festivaaleja.

– Molemmissa keikoissa on se oma juttunsa. Pubikeikka on paljon intiimimpi ja niissä pääsee näkemään sellaista niin sanottua oikeaa Saksaa, pienempiä kyliä ja kaupunkeja.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Isoimmissa festivaalikeikoissa sen sijaan omakin soitto tuntuu enemmän, sillä on isompi äänentoisto ja väkimäärä. On aina mukava katsoa, kun oma musiikki menee kuuntelukunnan jalan alle. Silloin tulee tunne, että on saavuttanut jotain.

Kuinka Joni sitten oikein valmistautuu pidemmille kiertueille?

– Kyllä se vaatii enemmän henkistä valmistautumista, sillä päivät ovat pitkät ja istutaan paljon keikkabussissa. Iltaisin menee usein myöhään ja välillä saattaa väsyttää todella paljon.

– Tärkeintä on oman pään kunnossa pitäminen. Harrastan arkena normaalisti liikuntaa ja pidän muutenkin hyvää virettä yllä. Kiertue vaatii myös hyvää joukkuehenkeä, sillä kaksi viikkoa yhdessä reissataan.

Joni Takalo on soittanut Dark Ride Brothersin rumpalina nyt kolme vuotta.
Joni Takalo on soittanut Dark Ride Brothersin rumpalina nyt kolme vuotta. Kuva: Nestori Lönngrén

Ennen kiertueelle lähtöä oli kuitenkin hoidettava työt. Joni on juuri haastatteluhetkellä matkustamassa Ouluun tekemään Yle Radio Suomen -iltapäivälähetystä, joka kuuluu Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa.

– Muutin tänä keväänä Kajaaniin töiden perässä, mutta pystyn tekemään lähetyksiä niin Kajaanista kuin Oulusta. Tämä perjantain lähetys on kevytaiheinen, jotta kuulijoilla on mukava siirtyä vapaa-ajan viettoon.

Ennen Kajaaniin muuttoa Joni asui kymmenisen vuotta Lappeenrannassa tekemässä töitä myyntialalla.

– Minulle tuli sattuman kaupalla mahdollisuus kokeilla juontohommia ja koin, että tämä on oma juttuni! Tein sitten lähestulkoon vuoden verran freelancerina radiotöitä, ennen kuin siirryin Kajaaniin.

– Radiossa työskenteleminen on ihan parasta hommaa ja koen, että siinä pääsee myös mukavasti toteuttamaan itseä.

Lapsuudenkodissaan Mieluskylällä Joni ehtii vierailemaan paljon harvemmin, kuin todellisuudessa tahtoisi. Viimeksi hän kävi pari viikkoa sitten tekemässä polttopuita kahden vanhemman velipoikansa kanssa.

– Keikkahommat ja bänditreenit vievät usein ajan viikonlopuista. Kyllä kuitenkin välillä tulen sinne ranta-saunaa lämmittelemään ja äidin helmaan lihapatojen ääreen.

Ennen kuin opiskelut ja työt veivät Jonia ympäri Suomen, ehti hän valmistua Haapaveden lukiosta vuonna 2003 sekä harrastaa teatteria silloisella Parakilla.

– Sieltä on jäänyt kyllä erittäin rakkaat muistot. Etenkin kesä tai aiempi, ennen kuin lähdin armeijaan, oli sen hetkisen tieni huippukohtia, kun sain olla mukana teatterissa.

– Niiltä ajoilta on jäänyt paljon ihmisiä mieleen, joiden kuulumisia tulee vieläkin välillä kysyttyä.

Tänä päivänä Joni ei enää teatteria harrasta, mutta ei laittaisi vastaankaan, jos kesäteatterilta kutsu tulisi.

– Ehkä jonain päivänä voisin vielä aloittaa teatterin harrastamisen. Kyllä se to-do -listalla kuitenkin jollain aikajänteellä on.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä