torstai 23.9.2021 | 08:00
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
TJ

Haapavesi-lehti 10 vuotta sitten: Kirjavankierroksella yöpyi ennätysmäärä, kotiseuturetki vei kiertoajelulle ja uusi robottinavetta piti Vinkin kiireisenä

Ti 23.7.2019 klo 22:00

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Kylpyläsaaressa järjestetty 34. Kirjavankierros oli kerännyt paikan päälle 350 yöpyjää, joka oli ollut samalla Haapaveden uusi ennätys. Järvenpäästä asti saapuneelle Leena Kaunistolle sekä hänen pojilleen Aarnelle ja Eerolle motoristitapahtuma oli erittäin tuttu: Leena oli osallistunut ensimmäistä kertaa Emolahdessa järjestetylle Kirjavankierrokselle vuonna -88 ja kahdeksanvuotias Eero oli ollut Haapavedellä järjestetyssä tapahtumassa mukana jo puolivuotiaana. Leena pitikin tapahtumaa sopivan kokoisena lapsiperheelle, missä lapset otettiin hyvin huomioon.

Leena Kaunisto saapui yhdessä poikiensa Eeron ja Aarnen kanssa Kirjavankierrokselle Järvenpäästä asti.
Suvi Rytky

Kotiseuturetken teemana oli ollut kiertoajelu Korkattijärven, Osmangin, Ainalin ja Ollalan maisemiin. Osallistujia oli saapunut kaksi täyttä bussilastillista, heidän joukossaan muun muassa Marjatta Jussila. Hän oli lähtenyt retkelle kuulemaan tarinoita ja katselemaan maisemia. ''Asun Haapavedellä, mutta löytyy täältä aina vieraitakin paikkoja. Tällä retkellä esimerkiksi Osmangin metsäautotie oli minulle aivan outo'', totesi Marjatta. Kyseinen metsäautotie oli johdattanut retkiseurueen Osmankijärven taakse, jossa oli aikoinaan sijainnut paljon karjamajoja.

Haapavetisen kuntapäättäjän ja maanviljelijä Esko Vinkin oli jo useamman vuoden ajan pitänyt kiireisenä robottinavetan rakennusprojekti. Lähes kaikki työt oli tehty ilman elementtejä omana työnä paikan päällä, jonka vuoksi myös monet aktiiviset harrastukset oli jouduttu siirtämään syrjään. Yhdestä harrastuksesta Esko ei kuitenkaan ollut luopunut: Vinkin perhe suuntasi vuodessa vähintään kolme kertaa laskettelurinteisiin, joita Esko oli jo noin kymmenen vuoden ajan lumilaudalla laskenut. ''Vanhimmat pojat yllyttivät kerran kokeilemaan lautaa, ja sitä kun kokeili kerran jäi koukkuun'', Esko totesi.

JuoksuCupin neljännessä osakilpailussa haapavetistä juoksuvoimaa edustivat Jyrki Oksa, Pekka Raudaskoski ja Jukka Hänninen.
Seppo Aho

#