torstai 23.9.2021 | 08:12
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
TJ

Haapavesi-lehti 10 vuotta sitten: K-market Marengissa aloitti uusi kauppiaspari, Tomi Ruuska oli menestynyt rallicrossissa ja Juha Väätäinen muisteli juoksu-uraa

KATARIINA ANTTILA
Ke 4.9.2019 klo 01:00

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Tomi Ruuska oli saavuttanut kesän aikana rallicrossin pronssia autocross-luokassa. Hän oli vaihtanut jokkiksesta rallicrossiin, koska oli leipääntynyt JM-luokan autonmyyntipakkoon. "Nyt saa tuoda auton kotiin ja parannella sitä seuraavaan kisaan ja tehdä itselle mieleiseksi."

Haapavesi-lehti oli kysellyt teollisuusyrityksistä, miten talouden lama on vaikuttanut niiden toimintaan. Betonimestareilla henkilötyövahvuus oli 23 ja puolet väestä oltiin talven tulle lomauttamassa. "Edessä on haastava talvi, mutta vielä uskotaan, että sen jälkeen aurinko nousee ja selvitään lomautuksilla", myyntipäällikkö Harri Heinonen uumoili. Myös Haapaveden Puukalusteessa ja Darekonilla oli jouduttu turvautumaan lomautuksiin. Sen sijaan Valion tehtaalla tuotanto kävi täydellä volyymilla.

Juha Väänäinen kannusti kalajokista Tapani Kärjää 10000 metrin juoksun ja koko Haapaveden JuoksuCupin voittoon.
Seppo Aho

Haapaveden JuoksuCup 2009 oli päättynyt 10 000 metrin ratajuoksuun, jonka lähtölaukauksen ampui ja palkinnot jakoi Juha Väätäinen, kyseisen matkan Euroopan mestari vuodelta 1971. Väätäinen oli muistellut, miten oli treenannut Haapavedellä aikoinaan 300 metrin radalla, jossa oli tiilimurskaa saven päällä. Paremman radan kyselijöille kunnanisät olivat vastanneet, että sellainen kenttä kuin urheilijatkin. Neuvotteluja oli jatkettu kun Väätäinen oli juossut 800 metrin Pohjoismaiden mestariksi.

Jorma Pirnes oli aloittanut jahtikauden kaverinaan 16-kuinen ajokoira Jore. Pirnes kävi metsällä vähintään joka toinen päivä, mutta toi pataan vain muutaman jäniksen kauden aikana. "Koiran kouluttaminen on minulle se tärkein juttu, ei saalistaminen. Ja niin on useilla muillakin ajokoiramiehillä. Harvoin otetaan edes haulikkoa esille."

Kauriinmetsästys oli alkanut Haapavedellä kolmannen kerran. Hamylla oli kaatolupa kahdelle aikuiselle kauriilla ja kahdelle vasalle. Jyrki Tervakoski oli osallistunut kaurisjahteihin alusta asti. Hän tuumi kauriinmetsästyksen olevan jostain syystä enemmän nuorten laji, siinä missä hirviporukat tuppasivat olemaan melko ukkoutuneita.

K-kauppiaspariskunta oli vaihtunut. Kauppiaana aloittivat Anne Rahko ja Mika Kiljander.
Katariina Anttila

Haapaveden K-market Marengin kauppiaina oli aloittamassa Anne Rahko ja Mika Kiljander. Aiemmin kauppiaana toiminut Markus Rajaniemi oli siirtymässä kauppiaaksi Ouluun. "Hyllyjärjestykseen saattaa tulla pikku muutoksia, mutta tarkoitus on rauhassa katsoa ja kuunnella asiakkaita eikä tehdä muutosta muutoksen vuoksi", uusi kauppiaspari kaavaili.

#