maanantai 17.2.2020 | 11:03
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Jarnon aloite skeitti- ja liikuntapuiston rakentamiseksi kerää kovasti kannatusta Haapavesi Foorumilla – Nyt hankkeelle tarvittaisiin vetäjä

SUVI HYTTINEN Haapavesi-lehti
To 5.9.2019 klo 17:06

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Facebookin Haapavesi Foorumilla tehty aloite skeitti- ja liikuntapuiston rakentamiseksi Haapavedelle on saanut kovasti kannatusta. Aloitteen teki foorumin ylläpitäjä Jarno Harju haastaen Haapaveden kaupunkia, yrityksiä ja muita tahoja puuhaamaan puistoa paikkakunnalle kesäksi 2020. Viikossa aloite on kerännyt tägäyksiä ja kommentteja jo 103.

– Ajatus lähti siitä, kun näin Ylivieskassa skeittipuiston, jossa on monennäköistä ja -kokoista ramppia, jotka varmasti käyvät eri ikäisille ja -tasoisille skeittaajille. Puiston yhteydessä voisi olla rimpuilutankoja ja muuta liikuntasysteemiä, joita aikuisetkin voisivat käyttää vaikka lenkin ohessa. Esimerkiksi Vuokatissa on metsäpolkujen varrella venyttelytankoja ja painonnostovälineitä, Jarno kertoo.

– Tärkein pointti minulle on tässä se, että saataisiin nuorille paikka, missä kokoontua vapaasti nyt, kun ABC:kin meni kiinni. Aika kuolleelta näyttää tämä kylä iltaisin, joten varmasti sellaiselle olisi tarvetta, hän jatkaa.

Lähes kaikki aloitteen keräämät kommentit ovat olleet positiivisia ja innostuneita. Päättäjien joukosta avausta on kiitelty kovasti, mutta muistutettu myös, että liikuntapuiston rakentamiskustannukset voivat kohota jopa 100 000 euroon. Ylivieskassa skeittipuisto on maksanut 95 000, ja siihen on saatu Leader-rahoitusta 66 500 euroa.

Jarnon toive on, että joku taho ottaisi puistohankkeesta kopin ja ryhtyisi hakemaan siihen hankerahoitusta.

– Itse olen enemmän tekijämiehiä. Paperihommat eivät ole sitä vahvinta puolta, mutta talkoilemalla ja muutenkin voin olla hankkeessa mukana.

Ensihätään Jarno pitäisi tärkeänä, että Haapaveden nykyistä skeittipaikkaa kunnostettaisiin edes sen verran, että sitä olisi mahdollista käyttää. Nyt urheilukentän laidalla oleva ramppi on niin huonossa kunnossa, että se on käyttökiellossa. Nuoret itse ovat todenneet rampin alun perinkin huonosti suunnitelluksi ja vaaralliseksi.

Hyvinvointilautakunnan puheenjohtaja Riikka-Kaisa Nuoliojan mukaan aloitetta on tarkoitus käsitellä lautakunnassa. Kaupungin taloustilanne on heikko, mutta Nuolioja arvelee, että järjestöjen, yritysten ja muiden tahojen yhteistyönä liikuntapuiston toteuttaminen voisi olla mahdollista.

– Yhteistyössä on aina voimaa. Nyt tarvittaisiin tiitterää henkilöä, joka tietää hankerahoituksista ja lähtisi tätä hommaa vetämään. Ensimmäisenä pitäisi kutsua koolle kaikki tahot, jotka tästä ovat kiinnostuneita ja voisivat lähteä mukaan. Ehkä lautakuntakin voisi toimia koollekutsujana, hän toteaa.

#