torstai 23.9.2021 | 08:36
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
TJ

Haapavesi-lehti 10 vuotta sitten: pääministeri meinasi tippua penkiltä Haapaveden Keskustan juhlassa, Kukkolan Tuomo havaitsi susilauman jäljet Karsikkaalla ja sikainfluenssakin rantautui pitäjään

Ke 23.10.2019 klo 06:00

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Ensilumet olivat sataneet Haapavedelle, minkä myötä Tuomo Kukkola oli heti havainnut Karsikkaan ja Haapajärven välisellä metsäautotiellä susilauman jäljet. Rinnakkain tiellä oli jolkotellut jälkien perusteella viisi sutta ja tien luiskalla oli näkynyt kolmet jäljet lisää. Lauma oli kulkenut rinnan noin kilometrin matkan, todennäköisesti Kukkolan auton edellä. Petoyhdyshenkilö Hannu Riuttanen kertoi, että samalla seudulla oli tehty jo useampia havaintoja 4–8 suden liikkeistä. Myös Karhukankaalla oli tehty varma susihavainto pari viikkoa aiemmin.

Pääministeri, keskustan puoluejohtaja Matti Vanhanen oli vieraillut Haapavedellä piirikokouksessa ja kunnallisjärjestön 90-vuotisjuhlassa. Haapavetisten tyylikäs huumori oli kolahtanut Vanhaseen niin, että mies ei ollut meinannut naurultaan pysyä penkillä kuunnellessaan Matti Tallgrenin värikästä historia-esitystä.

Betonimestareiden Haapaveden tehtaalla valmistettiin seinäelementtejä Kuopion kesän 2010 asuntomessuille valmistuvaan omakotitaloon. BM-Kivitalo oli yhtiön uusi tuotemerkki ja omakotirakentamisen uusi aluevaltaus. Tehtaalla oli aiemmin valmistettu elementtejä pääasiassa teollisuus-, liike- ja maatalousrakentamiseen, mutta lama oli kutistanut markkinoita, ja korvaavia töitä haettiin omakotitalomarkkinoilta. Alueyksikön vetäjä Harri Heinonen kertoi edellistalven olleen tehtaalle vaikea, ja parhaillaankin töissä oli vain noin puolet kiireisimpien vuosien väestä.

Päiväkodeissa pestiin urakalla käsiä sikainfluessaepidemian välttämiseksi. Ahjolassa käsien pesulla Mira Laukka ja vuoroa odottamassa Meri-Tuulia Laukka
Suvi Hyttinen

Sikainfluenssaa oli todettu kolmella ihmisellä Haapavedellä ja oireilevia oli useampiakin. Osaa oireilevista potilaista oli hoidettu eristyksessä terveyskeskuksen vuodeosastolla. Väestön sikainfluenssarokotukset olivat alkamassa muutaman viikon sisällä.

Lisäksi lehdessä kerrottiin terveyskeskuksen remontista, jota oli tekemässä noin 25–30 työmiestä. 4,75 miljoonan euron remontti piti sisällään myös kaksi laajennusosaa, joiden perustuksia parhaillaan tehtiin. Vuodeosaston ja koulusiiven remontti oli alkamassa kevättalvella.

Terveyskeskukseen tehtiin liki viiden miljoonan euron remonttia, joka piti sisällään myös kaksi laajennusosaa.
Suvi Hyttinen

#