tiistai 26.5.2020 | 12:15
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Mäkirinteen parakkia ryhdyttiin tyhjentämään huutokaupalla – Lopuksi kaupataan koko rakennus ja paikalle siirretään jääkiekkokaukalo

SUVI HYTTINEN
Pe 1.11.2019 klo 11:54

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Vanhaa parakkiteatteria ryhdyttiin tyhjentämään torstai-iltana Mäkirinteen koulun vanhempaintoimikunnan järjestämässä huutokaupassa. Viime vuodet varastokäytössä ollut rakennus on tarkoitus saada tyhjäksi kaikesta irtaimistosta marraskuun puoliväliin mennessä. Sen jälkeen itse rakennus laitetaan myyntiin huutokauppa.comiin. Purkuaikaa ostajalle annetaan keväälle saakka.

– Jääkiekkokaukalo on tarkoitus siirtää parakin paikalle, jotta saadaan koulun mäenlaskupaikalle lisää tilaa ja turvallisuutta. Nyt on vähän vaarana, että mäenlaskijat törmäävät kovissa vauhdeissa kaukalon laitaan, kertoo Mäkirinteen koulun rehtori Risto Klasila.

Huutokaupan jäljiltä parakille jäi vielä paljon tavaraa: muun muassa teatterin vanhaa puvustoa ja rekvisiittaa, tuoleja, pöytiä, hyllyjä ja pulpetteja. Parakilla järjestetään vielä avoimien ovien päivä, jolloin lopuista tavaroista pyritään pääsemään eroon.

Parakki on palvellut haapavetisiä 80-luvun lopulta lähtien ainakin koulujen väistötiloina, kirjastona ja teatterina.

Jani Niemelän matkaan parakin huutokaupasta lähti kirjasarja maalaustaiteen historiasta. Kassaneitinä toimi Tarja Hyvärinen.
Suvi Hyttinen

Meklarit Asko Hatula ja Risto Klasila tuumivat, että mitä parakilta ei löydy, sitä ei tarvita. Teatterikamppeiden seasta löytyi vanha Kalajokilaakso-laukku.
Suvi Hyttinen

#