tiistai 26.5.2020 | 11:56
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Haapavesi-lehti pronssille Suomen paras paikallislehti -kilpailussa

Suvi Hyttinen
To 7.11.2019 klo 20:48 | päivitetty to 21:09

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Haapavesi-lehti on palkittu Suomen kolmanneksi parhaana kerran viikossa ilmestyvänä paikallislehtenä Sanomalehtien liiton järjestämässä Paras paikallislehti -kilpailussa. Perusteluina mainitaan, että Haapavesi-lehti on vahvasti alueessa kiinni ja osallistuu sen kehittämiseen: "Rytmikäs ja ryhdikäs lehti tarttuu kiinnostaviin aiheisiin, välttää niiden itsestäänselvyydet ja ulottaa juttuaiheiden monipuolisuuden teemasivuille saakka."

Kilpailuun osallistui 88 paikallislehteä ja 49 verkkopalvelua. Voittajat ja sijoitukset julkistettiin Suurilla Lehtipäivillä Hyvinkäällä torstai-iltana.

Kilpailussa arvioitiin lehden yksi numero, jonka lehti sai valita kolmesta Sanomalehtien liiton arpomasta ilmestymisajankohdasta. Haapavesi-lehti osallistui kilpailuun 13. helmikuuta ilmestyneellä numerolla.

Tuomarina paikallislehtikilpailussa toimivat Haaga-Helia ammattikorkeakoulun journalismin opiskelijat. Arvioinnin kohteena oli lehden journalistinen järjestys, näkökulmat, visuaalisuus, vuorovaikutus ja yllätyksellisyys.

Haapavesi-lehden päätoimittaja Katariina Anttila oli Lehtipäivillä vastaanottamassa tunnustusta.

–Tunnustus tuntuvat tosi hyvältä. Me ollaan hyvä tiimi. Vaikka toimitus on pieni, meillä on monenlaista osaajaa. Yhdessä tehdään toisistamme parempia kommentoimalla, antamalla palautetta ja keskustelemalla asioista.

– Elintärkeää meille on myös se, että haapavetinen yhteisö on mukana tekemässä lehteä: keskustelee lehden palstoilla, antaa juttuvinkkejä ja palautetta, Katariina toteaa.

Tästä linkistä löytyy kilpailuun osallistunut Haapavesi-lehden 13. helmikuuta numero.

Lue myös kahden muun kilpailussa mainiosti menestyneitten KP Median paikallislehden, Perhojokilaakson ja Kalajokilaakson kilpailunumerot.

#