torstai 23.9.2021 | 08:02
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
TJ

Haapavesi-lehti 10 vuotta sitten: Sikainfluenssa aiheutti hysteriaa, kaupunki haki säästöjä ja Unto Virta lyötiin ritariksi

Ke 20.11.2019 klo 05:00

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Sikainfluessa oli kaatanut petiin jo niin paljon haapavetisiä, että ilmassa oli pientä hysteriaa. Taudin läpi käyneet kertoivat sairauden olleen todella ankara kokemus. Rokotuksia oli ryhdytty antamaan alle kouluikäisille lapsille. Seuraavalla viikolla vuorossa olivat alakoululaiset. "Rokotukset etenevät sitä mukaa, kun saadaan rokotetta lisää. Jos sitä saadaan tipotellen vain 500 kappaleen erissä, menee joululle ennen kuin kaikki koululaiset ja nuoret on rokotettu", arvioi terveyspalvelupäällikkö Pauliina Sarajärvi.

Leena Tuomi-Laakso kävi rokotuttamassa 2,5-vuotiaan Julia tyttärensä sikainfluenssaa vastaan. Rokotuksen ottaminen lapselle ei ollut itsestään selvyys, vaan sitä oli pitänyt harkita.
Suvi Hyttinen

Kaupunginvaltuusto oli hyväksynyt lähes yksimielisesti vuoden 2010 budjetin, jota kaupunginjohtaja Jouko Luukkonen luonnehti palvelurakenteita muuttavaksi. Budjetin myötä hyväksyttiin muun muassa henkilöstön vähentäminen yhdeksällä ja yksityisen hoidon tuen kuntalisä, joka mahdollisti yksityisen päiväkodin toiminnan. Myös kotihoidossa oltiin ottamassa käyttöön palveluseteli ja aloittamassa selvitys oman toiminnan supistamiseksi.

Haapaveden Lions Klubin puuhamies Unto Virta oli lyty ritariksi yhdistyksen 40-vuotisjuhlassa.
Anri Juntto-Kollin

Haapaveden Lions Club oli täyttänyt 40 vuotta. Juhlassa klubin perustajajäsen Unto Virta oli saanut Suomen Lions -liiton myöntämän ritariarvon. Virta oli ollut aktiivisesti mukana klubin toiminnassa sen koko taipaleen ajan. Hänen lisäkseen perustajajäsenistä vapaaehtoistyötä heikompiosaisten hyväksi jatkoivat edelleen Pentti Metsäharju, Seppo Paakinaho, Ahti Pekkala, Olli Rantanen ja Tapio Virkamäki. Alkuajoista järjestön toiminta oli muuttunut siten, että herrakerhoon oli ryhdytty kelpuuttamaan jäseniksi myös naiset.

Haapaveden kouluteistä oli tehty turvallisuusselvitys. Arviointia olivat olleet tekemässä tielaitoksen, poliisin ja koulun edustus. Selvitystä aiottiin käyttää yhtenä perusteena koulukyytihakemusten käsittelyssä. Koululautakunnalla oli kyydeistä 20 000 euron säästövelvoite, ja sen tiimoilta oli jo päätetty lopettaa koululaisten ilmaiset pakkaskyyditykset.

Jokilaaksojen Kanteleyhdistys oli täyttämässä 20 vuotta. Mieluskylältä lähtöisin oleva yhdistyksen sihteeri ja Kanteleliiton hallituksen jäsen Mariia Huikari oli valmisteli Haapavedelle juhlaa, jonka ohjelmassa oli katsaus historiaan kantelemusiikin siivittämänä.
Anri Juntto-Kollin

#