sunnuntai 5.7.2020 | 09:57
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Haapavesi-lehti 10 vuotta sitten: Honkalat palkittiin Vuoden yrittäjinä, lasten metelöinti ärsytti uimahallissa ja Nevalanmäen Perhekodit aikoi perustaa yksityisen päiväkodin

Ke 27.11.2019 klo 06:00

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Haapaveden yrittäjäyhdistys ja kaupunki oli palkinnut Vuoden yrittäjä -tunnustuksella Pirjo ja Jorma Honkalan pyörittämän perheyrityksen Honkalan kengän. Molemmat olivat ilahtuneita saamastaan tunnustuksesta. Honkalan kenkä perustettiin vuonna 1982, ja yrittäjäelämää oli jo takana arvostettava määrä. Pirjolle ja Jormalle yrittäjyys ja asiakaspalvelu oli ja on aina ollut lähellä sydäntä. Jorma totesikin, että yrittäminen on aina ollut elämäntapa.

Kanteleen Voima Oy:n HaapaPuu-toiminta oli vihitty käyttöön. Toiminnan aloittamisella oli pyritty korvaamaan vähentynyt turvetuotanto erilaisilla puu- ja biopolttoaineilla. Lisäksi tapahtumassa keskusteltiin sähköntuotannon tulevaisuudesta.

Nevalanmäen Perhekodit Oy:llä oli suunnitelmana laajentaa toimintaansa ja perustaa yksityinen päiväkoti, nimeltään Taikapuisto, Mäkirinteen koulun läheisyyteen. Tarkoituksena olisi tehdä perinteisestä päiväkodista eroava päiväkoti yhdistämällä päivähoito ja harrastustoiminta saman katon alle.

Lisäksi lehdessä kerrottiin vanhentuneiden lääkkeiden turvallisesta hävittämisestä. Vanhat lääkkeet tulisi palauttaa apteekkiin maksuttomalle keräyspisteelle. On myös hyvä muistaa, että lääkkeet tulisi pitää pois lasten ulottuvilta. Jos lapsi on kuitenkin saanut käsiinsä lääkkeitä, tulee hänet viedä heti lääkäriin.

Keskustelua herättivät Haapaveden uimahallin uudet, lasten uintiaikoja koskevat rajoitukset. Syynä näihin uusiin rajoituksiin olivat lasten aiheuttama metelöinti, jonka osa oli kokenut häiritseväksi. Lapsille mahdollisia uinti-iltoja oli jäänyt vain kolme vesijumpan ja aikuisten uinti-illan vuoksi.

Lilly Haukipuro

ja Leonard Timlin

#