sunnuntai 5.7.2020 | 08:57
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Haapaveden kaupunginhallitus käsitteli uudelleen salatut asiat, joitten aiemmassa käsittelyssä oli menetelty väärin

Ti 3.12.2019 klo 15:12

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Haapaveden kaupunginhallitus käsitteli maanantaina uudelleen 12 päätösasiaa, jotka eivät olleet saaneet lainvoimaa menettelyvirheen takia. Eduskunnan apulaisoikeusasiamies oli puuttunut siihen, että salassa pidettäviä asioita ei Haapavedellä reilun vuoden ajan millään tavoin kirjattu julkiseen kokousjärjestelmään. Kesäkuussa 2017 voimaan tulleen lain mukaan esityslistoissa ja pöytäkirjoissa tulee näkyä, että on käsitelty salassa pidettävää asiaa ja peruste salaamiseen.

Nyt käsiteltiin uudelleen muun muassa Kylpyläsaaren edellisten yrittäjien sopimusasiaa marraskuulta 2017, jonka tarkempi sisältö on liikesalaisuus, sekä anomusta laskun maksuajan pidentämisestä, joka sisälsi salattavaa henkilötietoa.

Vs. kaupunginjohtaja Marjukka Mannisen mukaan ainoa päätös, jonka salaamiseen ei ollut laillisia periaatteita, oli vuoden 2017 Nuori yrittäjä -palkinnon saaja.

Lue uutinen apulaisoikeusasiamiehen päätöksestä:

Eduskunnan apulaisoikeusasiamiehen mukaan Haapaveden kaupunginhallitus syyllistyi laiminlyöntiin salaamalla kokousasioita – Vaikka päätöksen sisältö olisikin salainen, pitää asiakirjoissa näkyä että hallitus on käsitellyt salaista asiaa

#