torstai 23.9.2021 | 08:42
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
TJ

Haapavesi-lehti 10 vuotta sitten: Ujous iski deittailijaan Hammasniemessä, Säästökulmaan suunniteltiin lisäkerroksia ja kaupunkikuvaan kohennusta

La 7.12.2019 klo 10:00

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Seurakunnan järjestämään deitti-iltaan oli osallistunut kolme sinkkua. Neljäs oli rohjennut Hammasniemen pihalle, mutta ei sisälle saakka. Tiedotussihteeri Maarit Salmikangas kertoi, että porukka oli kuitenkin istunut iltaa yhdessä ja käynyt hyviä keskusteluja. Hän tuumi, että deittitoimintaa kannattaisi kehittää yhdessä rovastikunnan kanssa.

Liikenneympyrän kupeessa sijaitsevaan Säästökulman liikerakennukseen suunniteltiin isoa remonttia, johon kuului muun muassa kahden lisäkerroksen rakentaminen. Lisäkerroksiin kaavailtiin erityisesti senioriasumiseen sopivia kaksioita ja yhteistä saunaosastoa. Taloyhtiö oli jo jättänyt poikkeuslupahakemuksen ja korotusta oli tarkoitus päästä tekemään kesällä.

Säästökulman taloon suunniteltiin lisäkerroksia. Taloyhtiön hallituksen pj. Maarit Shemeikka ja arkkitehti Esa Ojanlatva tuumivat, että remontti kohentaisi koko Haapaveden kaupunkikuvaa.
Katariina Anttila

Kaupunki oli varannut vuoden 2010 talousarvioon 150 000 euroa ydinkeskustan kehittämistä varten. Erkki Rytky, Ritva Vatjus, Ville Saukko ja Martti Repo oli nimetty työryhmään, jonka tehtäväksi oli annettu kaupunkikuvaa ja keskustan yleisilmettä parantavan suunnitelman laatiminen. Päätoimittaja Katariina Anttila tuumi pääkirjoituksessaan, että työryhmän ikärakenne huomioonottaen matkaan kannattaisi ottaa myös nuorisovaltuuston edustaja pohtimaan, miten keskustaa voisi kehittää niin, että nuoretkin kokisivat sen viihtyisäksi.

Haapaveden kaupunki oli julistautumassa savuttomaksi työpaikaksi vuodenvaihteessa. Tupakointi aiottiin kieltää kaikkien kaupungin yksiköiden sisätiloissa ja tupakkapaikat ulkona siirtää kauemmaksi rakennuksista. Savuttomuuteen siirtymisessä kaupunki aikoi tukea työntekijöitään perustamalla vertaistukiryhmän, jossa saa käydä työaikana.

Lisäksi lehdessä kerrottiin, että poliisi oli ryhtynyt sakottamaan yöaikaan taajamassa rällääviä ja autostereoita huudattavia kuskeja järjestysrikkomuksista. Valituksia häiritsevästä ajelusta ja jumputuksesta tehtiin konstaapeli Vesa Stillin mukaan Haapavedellä säännöllisesti. Myös traktorilla ajelu keskustassa ärsytti monia, mutta Still kertoi poliisilla riittävän sille ymmärrystä, mikäli ajelu tapahtuu lain sallimissa rajoissa. Hän muistutti, että kylille tullessa tankissa täytyy olla polttoöljyn sijaan dieseliä. Vanha vitsi siitä, että emännän etsiminenkin kylällä on maatalousajoa ei poliisia enää jaksanut naurattaa.

Henri Uusitalo oli laulanut Maamme-laulun itsenäisyyspäivänä pelatussa jääkiekko-ottelussa.
Seppo Aho

Ari-Pekka Jokitalon Netvisa Oy oli avannut valtakunnallisen kuntavisa-sivuston, jolta löytyi oma tietovisapeli jo lähes sadalle Suomen kunnalle.
Suvi Hyttinen

#