keskiviikko 5.8.2020 | 13:06
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Huskien maalinteon puute tipautti joukkueen playoff-viivan tuntumaan

SEPPO AHO
La 4.1.2020 klo 17:00 | päivitetty ti 14:06

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

JÄÄKIEKKO

Cobrat vs Huskit  5­–2 (2–1, 1–0, 2–1)

Jääkiekon III divisioonan 7. lohko jatkui joulutauon jälkeen viikonloppuna. Huskit kohtasi perjantaina Oulaisissa Cobrat, joka pelkäsi naapuriseuran tulevan kovalla sykkeellä otteluun. Pelko taisi olla täysin turha, kevätkauden aloituksessa painoivat vielä kummallakin joukkueella joulupöydän laatikot ja rosollit jaloissa.

 

Kauden ensimmäisessä kohtaamisessa Huskit otti voiton jatkoajalla, perjantaina sitä ei tarvittu. Huskit kyllä hallitsi ottelua, mutta Cobrat teki maalit ja peli kulki kotijoukkueen pienoisessa johdossa läpi ottelun.

– Jääkiekko on sekä maalinteko- että maalinteonestopeli. Tätä tausta vasten Cobrat kyllä ansaitsi voiton, puolustivat todella sitkeästi, asetteli Huskien valmentaja Ilkka Heikkilä sanojaan.

Paikallispelien luonteeseen kuuluvat suuremmat tunteet kuin muiden vastustajien kanssa. Ja niitä nähtiin puolin ja toisin myös perjantaina. Cobrat pääsi pelaamaan ottelun toisessa erässä viisi minuuttia ylivoimaa, josta kaksi minuuttia viidellä kolmea vastaan.

Jos Huskien maalissa pelanneen Roope Jaakolan hanskaan ei ottelun alussa kaikki kiekot tarttuneetkaan, piti Jaakola miehen lailla joukkuettaan pystyssä koko alivoiman ajan. Erän ainokaisen Cobrat teki tasakentällisin reilu minuutti jäähysumasta.

 

Yksi Huskien sankareista oli otteluisännän parhaana sekä myös joukkueen sisällä työmiehen kinttailla palkittu Jere Tuovinen. Kylmähermoinen kavennusmaali kolmannen erän alkuminuuteilla osoitti, että maalivainu on kohdallaan, mutta sitä käytetään harkiten.

Jere Tuovisen maali oli vertaansa vailla. Harva malttaa odottaa maalitolpalla kiekko lavassa sopivaa hetkeä sekunti kaupalla. Jereä ei kiekko lavassa poltellut, vaan kylmähermoisesti mies odotti ja tuikkasi vasta sopivan hetken tullen kiekon maaliviivan yli.

 

Viikonlopun otteluiden suurimmasta yllätyksestä vastasi PyPo kurittamalla kotonaan liukasliikkeisiä utajärveläisiä numeroin 7–3. Tällä voitolla PyPo meni paremman maalieron turvin Huskien ohi, jättäen haapavetiset sarjataulukon kahdeksanneksi.

Playoff-viivan alapuolella niskaan hengittää pisteen päässä OYUS, joka on pelannut yhden ottelun Huskeja vähemmän.

– Oli meillä Cobrat-pelissä hyvääkin, mutta vielä pitää tiettyjä asioita tehdä paremmin, muistutti Ilkka Heikkilä maalinteon tärkeydestä.

Huskien tehot:  Pasi Haukipuro ja Jere Tuovinen 1+0 sekä Jesse Kanula, Juho Roininen ja Rasmus Tähtelä 0+1

 

Oikaisu 6.1. klo 21.17. Juttuun on korjattu tieto OYUS:n pelaamien otteluiden määrästä.

#