keskiviikko 5.8.2020 | 13:37
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Aino Jylänki kovatasoisen Puijon kansallisten neljäs – Tellervo Ranto hiihti kauden parhaansa

SEPPO AHO
Ma 6.1.2020 klo 12:00 | päivitetty ti 14:02

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

HIIHTO

Haapaveden Urheilijoiden Aino Jylängin hyvät esityksen hiihtoladulla jatkuvat. Ennen joulua otetut Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan sekä kaksi Keski-Pohjanmaan piirin kansallisten voittoa N14-sarjassa eivät olleet sattumia.

Lauantaina Kuopiossa pidetyissä Puijon kansallisissa Aino hiihti kovatasoisen N14-sarjan 3 km:n vapaan hiihtotavan kilpailun neljänneksi. Aino hävisi voittajalle, Espoon Hiihtoseuran Emmi Niemiselle vajaa 23 sekuntia ja jäi pronssistakin vajaa 2 sekuntia. Nieminen sijoittui vuosi sitten Hopeasompassa toiseksi.

– Kisa oli hyvä, etenkin jos sitä verrataan viime vuoteen. Silloin hävisin samaiselle voittajalle yli minuutin ja nyt vain reilu 20 sekuntia.

– Eli antoihan se uskoa pärjätä kauden päätavoitteessakin, Hopeasompassa, kun on ottanut vuoden aikana kärkeä kiinni aika paljon, iloitsi Aino Jylänki.

– Hiihto oli alussa vähän takkuista, mutta lähti kulkemaan eli parani loppua kohden, johon olenkin tyytyväinen.

– Kaveri kertoi, että sen äiti oli huutanut väliaikoja hänelle, ja me olimme vielä tasoissa viimeisen ison mäen alla. Maalissa ero oli kuitenkin minun eduksi lähes 15 sekuntia.

HaU:n Aatu Jylänki hiihti samoissa kisoissa M8-sarjassa 1 km:n matkalla neljänneksi.

 

Team Skiersin Tellervo Ranto hiihti kauden parhaan hiihtonsa sijoittuen kovatasoisessa Puijon kansallisissa vapaan hiihtotavan NYL 5 km:n sijalle 15.

– Oikeastaan kauden ensimmäinen plusmerkkinen kilpailu minulta, iloitsi Tellervo Ranto.

– Puijon maastot ovat minulle nykyisin kotilatuja. 2,5 km:n Iivon-lenkki sopii ratana minulle hyvin.

– Treenikavereiden Jonna Juntusen ja Greta Sariolan kanssa meillä oli kova keskinäinen kamppailu. Hauskaa olikin, että hiihdimme 10 sekunnin sisään, vaikka kaikki hiihdimmekin ilman väliaikoja, naurahti Ranto.

#