tiistai 25.2.2020 | 04:39
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Haapavesi-lehti 10 vuotta sitten: Läskejä lahjoitettiin nepalilaisten lukutaidon hyväksi ja Hannulan Timon karisma puri nuoriin muusikoihin

Haapavesi-lehti
La 8.2.2020 klo 08:00

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Haapaveden seurakunta oli lähtenyt mukaan Läskillä lukutaitoa -kampanjaan. Ympäri maata suosituksi tulleen kampanjan keksijä oli tuntematon henkilö, joka oli luvannut lahjoittaa jokaisesta pudotetusta kilosta 15 euroa Nepalin opettajankoulutukseen. Haapavedellä ensimmäiset punnituspäivät oli pidetty lähetystorilla, ja liikakilojaan hyväntekeväisyyteen oli päättänyt lahjoittaa kymmenkunta osallistujaa. Toukokuun loppuun jatkuvaan koitokseen toivottiin lisää osallistujia. Kampanjan puuhanaiseksi Haapavedellä lähtenyt Elvi Rehu osallistui itsekin tempaukseen ja aikoi karistaa kiloja tinkimällä herkuttelusta.

70 vuotta täyttänyt Eino Jokitulppo kertoi synttärihaastattelussa työvuosistaan ulosottomiehenä. Hän tuumi, että ammatilla oli ollut todellisuutta pahempi maine ja kertoi saaneensa jopa parhaimpia ystäviä niistä ihmisistä, joiden kanssa hoidettiin vaikeimpia asioita. "Haapavetiset on sellaisia, että sopimuspohjalta saatiin yleensä asioita hoidettua", Eino kertoi ja mainitsi, että edes 90-luvun lamassa Haapavedellä ei jouduttu myymään ihmisten asuntoja pakkohuutokaupoilla, vaan asiat saatiin sovittua velallisten ja pankkien kesken.

Myyrilän tulevaa käyttöä oli ryhdytty pohtimaan työryhmässä, sillä vanha rakennus oli jäämässä tyhjilleen A-klinikan ja perheneuvolan terveyskeskukseen muuton myötä. Yhtenä vaihtoehtona esiin oli noussut talon valjastaminen järjestötaloksi.

Taikapuiston päiväkodin rakennustyöt olivat alkamassa Mäkirinteen koulun alapuolella, ja päiväkotitoiminnan oli määrä käynnistyä elokuussa. Yrittäjä Tiina Orpana Nevalanmäen Perhekodit Oy:stä painotti, että yksityinen päiväkoti ei ole eliittipäiväkoti, vaan tarkoitettu aivan kaikille. Vanhempien maksettavaksi tuleva päivähoitomaksu oli 240 euroa, eikä päiväkodin järjestämästä harrastustoiminnasta aiottu periä lisähintaa.

Wanhan musiikin kurssi oli järjestetty Haapavedellä 19. kerran. Tiiviille viikonloppukurssille oli osallistunut muiden muassa Heidi Taskinen, joka soitti selloa Haapaveden kamariorkesterin riveissä. Luokanopettajaksi Oulussa opiskeleva Heidi kertoi, että kotipaikkakunnalle häntä vetivät soittamaan ystävät, kamariorkesteri ja Timo (Hannula). "Karismaattinen orkesterinjohtaja saa soittajat viihtymään", Heidi tuumi.

#