tiistai 25.2.2020 | 04:07
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Huskien PlayOff-paikka ei ole enää joukkueen käsissä

SEPPO AHO Haapavesi-lehti
Pe 7.2.2020 klo 20:00 [päivitetty ti 08:09]

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

JÄÄKIEKKO

Popula vs Huskit  8–5 (1–3, 3–1, 4–1)

Jääkiekon III divisioonan 7. lohkon toiseksi viimeinen ottelukierros pelattiin niin Huskien kuin Populankin osalta perjantaina Ylivieskassa. Yksi Huskien tärkeimmistä oljenkorsista pudotuspelipaikan suhteen oli ottaa ottelusta vähintään jatkoaikavoitto ja se pistikin jokaisen pelaajan valmistautumaan iltaan enemmän kuin hyvin.

– Ja kauden paras lähtö meillä olikin, joka äijä oli valmiina, kertoi Huskien valmentaja Ilkka Heikkilä.

Huskit otti ohjat käsiinsä heti ottelun ensi minuuteilla. Petteri Nokelan ja Roope Rajalan yhteistyö tuotti reilussa kolmessa minuutissa kaksi maalia. Näytti jo, että Huskit luistelee täyden Popula-miehistön yli.

Ylivieskalaiset olivat kuitenkin päättäneet, että suosiolla ei pudotuspelipaikkaa naapurille anneta. Maalivahdin vaihto kohta Huskien neljännen maalin jälkeen joko säikäytti vierailijat tai herätti oman joukkueen, mutta Populan kolme maalia 43 sekuntiin pisti Huskien suupielet vähintään suoriksi.

– Toisen erän heikko hetki sekoitti peliä tosi pahasti. Saatiin kyllä vielä kerran peli uomiinsa, mutta suhteessa meidän tekemiseen, omiin kolisee liikaa maaleja, harmitteli Heikkilä.

 

Ottelun kolmannessa erässä Huskien maalissa pelannut Roope Jaakola joutui jättämään yllätäin kentän ja Mikko-Pekka Haarala pelasi ottelun loppuun. Jäänpintaan tuskissaan kierähtäneen Jaakolan toisesta jalasta kramppasi takareisi ja toisesta pohje.

Popula pelasi täydellä kokoonpanollaan ottelun kolmannen erän kuin hurmiossa ja Huskit yritti tiivistämällä saada vauhtia omaan peliinsä. Rasmus Tähtelä toi vielä kerran Huskit tasoihin, mutta viimeisen kymmenen minuutin aikana ylivieskalaiset väänsivät voiton kotiin.

Huskien viimeinen runkosarjaottelu pelataan viikon päästä sunnuntaina Haapavedellä. Sarjan pisteautomaatin rooliin joutuneella Teräs-Kiekko Akatemialla on muita enemmän otteluita jäljellä.

Huskien lisäksi raahelaiset pelaavat myös juuri PlayOff-viivan yläpuolella olevaa OYUS:a vastaan, joka tämänhetkisten pisteiden valossa tulee olemaan iso ottelu niin OYUS:n kuin Huskienkin kannalta.

 

Huskien joukkueenjohtajaJani Peltokangas halusi kuitenkin katsoa vielä kerran perjantaisen ottelupöytäkirjan läpi. Peltokangas laittoi ottelun päätyttyä aluepäällikkö Matti Anttilalle ja sarjajärjestäjä Staffan Koskille kyselyn, onko Populan kokoonpanossa (20+2) mahdollisesti aihetta protestille.

– Halusimme varmistaa asian, ja ainoastaan vain sen takia, että Huskien tahtotila pelata pidempään, edes yksi viikonloppu, on kuitenkin vahva.

– Sain maanantaina kummaltakin vastauksen, että joukkueenkokoonpano 20+2 on ok ja se siitä.

– Näillä eväillä lähdemme sunnuntaina voittamaan ja toivomme hartaasti, että Teräs-Kiekko Akatemialla on Haapavedeltä lähtiessä vähän saman tyyppinen tahtotila, ja he ottavat kauden ainoan voittonsa OYUS:sta, mikä takaisi meille jatkopaikan, maalaili Jani Peltokangas.

Huskien tehot:  Petteri Nokela 2+1, Rasmus Tähtelä 2+0, Roope Rajala 1+1 sekä Pasi Haukipuro, Roope Jaakola ja Tomi Vanhanen 0+1.

Muokattu 10.02.2020 klo 15.24: Jutun loppua täsmennetty ja lisätty tieto, oliko protestille aihetta.

#