tiistai 25.2.2020 | 04:01
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Huski-naiset palasivat pidennetyltä joululomalta – Joukkueen kapteeni Tanja Lehtola avasi kauden maalitilin

SEPPO AHO Haapavesi-lehti
La 8.2.2020 klo 20:00 [päivitetty ti 07:47]

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

JÄÄKIEKKO

Huskit vs YJK Kiekkosiskot  4–1  ja  Huskit vs TeKi II  9–2

Toista kauttaan, viidentoista vuoden tauon jälkeen, pelaavat Huski-naiset palasivat pelien merkeissä kaukaloon. Vastaan luistelivat rakas naapuri Ylivieskasta sekä raahelaisen Teräs-Kiekon II-joukkue.

Koska Jääkiekkoliiton Pohjoisen alueen harrastesarjaan ei tälle kaudelle ollut tarpeeksi joukkueita, päätti Huski-naiset pelata kauden niin Pohjoisen kuin myös Savo-Karjala-alueella järjestettävissä harrasteturnauksissa sekä yksittäisiä otteluita pitkin kautta. Niin turnaukset kuin ottelutkaan eivät ole Jääkiekkoliiton virallisia otteluita, eli tuloksia ei löydy Jääkiekkoliiton Tilastopalvelusta.

 

Viikko sitten sunnuntaina pelattu ottelu YJK:n Kiekkosiskoja vastaan oli hyvin samankaltainen kuin lauantainen ottelu TeKi II:sta vastaan.

– Kummassakin ottelussa pelattiin lähes koko peliaika vastustajan päädyssä. YJK:n tiedettiin jo ennalta olevan kovempi vastustaja ja heitä vastaan meillä olikin kaikki kokeneemmat pelaajat mukana, kertoi Huski-naisten valmentaja Juhani Ylikauma.

– Tietysti maaleja olisi pitänyt tilanteisiin nähden tehdä enemmänkin, toki vastustajalla oli hyvä maalivahtikin.

 

Etukäteissuunnitelmat raahelaista TeKi II:sta vastaan menivät lauantaina uusiksi.

– Meillä oli vakaa aikomus, että vain ne pelaavat, jotka ovat vähemmän pelanneet. Toive siihen tuli etukäteen vastustajalta, koska heillä olisi mukana vasta-alkajia.

– No se suunnitelma meni joiltain osin uusiksi, koska vastustajalla olikin pelaajia myös seuran I-joukkueesta, naurahti Huski-naisten joukkueenjohtaja Jonna Ollanketo.

– Päätettiin kuitenkin pukukopissa, että koska vastustaja on kaikesta huolimatta sen verran heikompi, niin nyt on aikaa keskittyä syöttöihin.

 

Huski-naisten valmennuksesta toista vuotta vastannut, 36 vuotta Haapaveden jääkiekon valmennuksessa mukana ollut Juhani Ylikauma ei halua ottaa kunniaa itselleen joukkueen menestyksestä.

– Naisten jääkiekolle on paikkakunnalla laaja tilaus. Jonnan ja Lehtolan Tanjan tekemä iso työnjälki näkyy, on Ylikauma muistuttanut jo pari vuotta.

– Ja jos joku myös kentällä onnistujista nostetaan esille, niin minun mielestä lauantaina se oli Tanja Lehtola. Kahden maalin lisäksi hyvä peli muutenkin, sekä yksi kaksiminuuttinen kertoo, että Tanja oli lauantaina asian niin sanotussa ytimessä, kehaisi Ylikauma.

Vaikka valmentajalegendan asema vaihtoaitiossa on tietysti hieman erilainen kuin miesten joukossa, hoitui Junnulta lauantainakin valmentajan tehtävien ohessa komeasti myös luukkumiehen työ.

Huskien tehot:  Iina Haukipuro 3+5, Susanna Haukipuro 4+1, Tanja Lehtola 2+0, Kaisa Rautio 1+1, Sonja Hosionaho, Jenni Laurila ja Vilja Turunen 1+0 sekä Jonna Ollanketo ja Tiina Riuttanen 0+1

#