tiistai 29.9.2020 | 11:27
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Mielipide

Päivi Ollilan vastine Ilkka Revon mielipidekirjoitukseen: Kyllä, tällä kertaa vedän kotiinpäin, nimittäin itsenäiselle Haapavedelle

Ti 11.2.2020 klo 10:00

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Päätökseni kutsua kaupunginvaltuuston kokous koolle seuraavan kerran vasta 17. helmikuuta on aiheuttanut keskustelua haapavetisten ja erityisesti politiikassa mukana olevien keskuudessa. Enemmän muiden, kuin oman ryhmäni keskustalaisten keskuudessa.

Kuten jo aiemmin Haapavesi-lehden uutiseen kommentoin, pidän kouluverkkoasiaa niin merkittävänä päätöksenä koko kaupungin talouden ja itsenäisenä kuntana säilymisen kannalta, että haluan, että edustamani ryhmä, joka on osallistunut talousseminaareihin ja aiempaan päätöksentekoon, on mahdollisimman kattavasti päättämässä asiasta. Kyse ei siis ole varavaltuutetun kyvykkyydestä toimia päätöksentekijänä.

Keskusta suurimpana ryhmänä on yleensä joutunut kantamaan vastuun valtuuston päätöksistä. Sillä, mitä kantaa poissaolijat edustavat, ei ole merkitystä, koska myös kyläkoulujen säilyttämisen puolesta äänestävät joutuvat vastaamaan päätöksestään.

Valitettavasti olen kuullut jo melko monen, erityisesti kyläkoulujen puolustajien suusta, puolueeseen katsomatta, että he eivät olisi lähdössä enää ensi keväänä kuntavaaliehdokkaaksi. Tämäkö on vastuunkantoa? Annetaan talouden kriisiytyä ja hypätään pois uppoavasta laivasta.

Kouluverkkoäänestyksestä ennakoidaan tulevan tiukka joka tapauksessa ja mielestäni on hyvä, että kuntalaiset näkevät miten nykyiset valtuutetut kantavat vastuunsa.

Kokousajasta päättäminen on niitä harvoja oikeuksia, joista puheenjohtajana saan yksin päättää. Kerroin päätökseni perustelut avoimesti ja rehellisesti. Toki olisin voinut keksiä jonkin tekosyyn, mutta päätin että moisella toiminnalla en saa aikaan muuta kuin joutavanpäiväisen salaliittoteorioiden tulvan.

Olen keskustellut jokaisen Keskustan varavaltuutetun kanssa, ja he kaikki ovat tukeneet päätöstäni sataprosenttisesti. Kukaan heistä ei ole loukkaantunut tai pahoittanut mieltään.

Ja lopuksi: Kyllä, tällä kertaa vedän kotiinpäin, nimittäin itsenäiselle Haapavedelle ja vastuulliseen Keskusta-puolueeseen.

Päivi Ollila

Haapaveden kaupunginvaltuuston puheenjohtaja

Keskusta

#