perjantai 10.4.2020 | 13:01
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Viivi Jylänki ja Tuomas Ranto kisasivat nuorten SM-hiihdoissa

SEPPO AHO
Su 16.2.2020 klo 15:00 | päivitetty ma 12:41

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

HIIHTO

Kolmipäiväiset nuorten SM-hiihdot kisailtiin viikonlopun aikana Kontiolahdella. Mukana olivat myös Haapaveden Urheilijoiden Viivi Jylänki sekä Team Skiersin Tuomas Ranto. Viiville SM-hiihdot olivat ensimmäiset, Tuomakselle jo viidennet. Kummatkaan eivät olleet mukana sunnuntain viesteissä.

Perjantaina kisaviikonlopun ohjelmassa olivat vapaalla hiihdettävät sprintit. Viivi jäi kärjestä vajaa 37 sekuntia ollen N18 sarjan 57. Tuomas Ranto sijoittui N23-sarjassa sijalle 47, jääden kärjestä reilut 27 sekuntia.

– Omasta mielestä sprintti meni hyvin. Huomaa, että kehitystä on tapahtunut, kun olen saanut kärkeä vuoden aikana puolitoista minuuttia kiinni, iloitsi Viivi Jylänki.

– Sprintti on sekuntipeliä. Hyvä esimerkki meidän sarjassa, jossa viisi muuta tyttöä oli samalla sekunnilla, eli jokainen työntö on tärkeä.

Tuomas Ranto ei sprinttiin kovin suuria odotuksia ladannut.

– Ihan perussuoritus siinä kuitenkin, totesi Tuomas Ranto.

 

Lauantain yhteislähdöllä startattuihin vapaan hiihtotavan pitkiin matkoihin kummallakin oli jo suuremmat odotukset. Tuomaksen kisaviikonlopun päämatka 30 km kariutui kuitenkin kovavauhtisen alamäkeen. Tuomas hiihti kilpailussa sijalle 40.

– Hyvä nousuvire kunnossa antoi kyllä odottaa hyvää hiihtoa ja suksi kulkikin alun todella hyvin, kertoi Tuomas.

– Mutta kisa oli minun osalta käytännössä ohi, kun ajoin kolmen kilometrin kohdalla kovavauhtisessa alamäessä kahden edellä kaatuneen kanssa samaan sumaan ja kaaduin myös itse.

– Sitä ennen olin vielä ihan hyvin kärkiryhmässä mukana. Kaatumisen seurauksena tipahdin kuitenkin aivan viimeisten joukkoon ja ero kasvoi hetkessä yli minuuttiin, harmitteli Tuomas.

 

Viivi Jylänki oli tyytyväinen omaan suoritukseensa 15 km:llä, vaikka lopputuloslistan 47. sija ei aivan todellisuutta vastannutkaan.

– No olin yhtä kaveria paljon ennemmin maalissa, mutta lopputuloksissa hän on kuitenkin monta sijaa minua edellä, mikä tietysti vähän harmittaa. Mutta ei me siitä kuitenkaan protestia lähdetty tekemään, kertoi hyväntuulinen Viivi.

– Enemmän minua harmittaa, kun en uskaltanut lähteä heti startista rohkeammin, koska maalissa olisi ollut vielä paukkuja jäljellä. Mutta taas toisaalta, loppumatka tuli tosi vahvasti.

 

Lauantaina Nivalan Tykkimäellä pidetyissä Nivalan Urheilijoiden kansallisissa hiihdoissa oli jälleen kerran mukana vahva edustus myös Haapavedeltä. HaU:n parhaimmista sijoituksista vastasivat Pekkalan sisarukset Vilja ja Martta.

Vapaalla hiihdettyjen kisojen N12-sarjan 3 km:n toiseksi hiihtänyt Vilja hävisi voittajalle reilut puoli minuuttia ollen kisan toinen. Martta taas voitti tiukan sekuntikilpailun kolmannesta sijasta N10-sarjan 2 km:llä häviten voittajalle 39 sekuntia.

– Nivalassa oli hyvät ja jäiset baanat, mutta juuri lasten sarjojen jälkeen alkanut lumisade hidasti kelin, kertoi HaU:n hiihtojaoston puheenjohtaja Outi Lehtonen.

 

Nivalan Kansalliset hiihdot:https://nivalanurheilijat.sporttisaitti.com/hiihto/kans-nivalan-urheilijoiden-hiihd/

Nuorten SM-hiihdot Kontiolahdella:https://www.hiihtoliitto.fi/nuorten-sm-hiihdot/kontiolahti/lahtolistat-ja-tulokset/

#