perjantai 10.4.2020 | 10:55
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Huskien runkosarja päättyi murskavoittoon – Jatkopelipaikka ratkeaa lauantaina Raahen jäähallissa

SEPPO AHO
Su 16.2.2020 klo 20:00 | päivitetty ma 12:39

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

JÄÄKIEKKO

Huskit vs Teräs-Kiekko Akatemia  14–3 (6–0, 3–2, 5–1)

Jääkiekon III divisioonan 7. lohkon runkosarja on Huskien osalta pelattu. Murskavoitto sarjan pisteautomaatin rooliin joutuneesta raahelaisesta Teräs-Kiekko Akatemiasta paranteli ennen kaikkea joukkueen maalisuhdetta, mutta jätti samalla viikon verran jännitettävää jatkopelejä ajatellen.

Voitolla Huskit siirtyivät sarjassa kahdeksanneksi, viimeiselle pudotuspelipaikalle, pisteellä ohi OYUS:n. Teräs-Kiekko Akatemia ja OYUS kohtaavat vielä kerran toisensa ja se ottelu ratkaisee niin oululaisten kuin myös Huskien kevättalven jatkopelien kohtalon.

Huskeille riittää, jos ottelu päättyy tasan ja raahelaiset vievät jatkoajalla voiton. Tällöin Huskit etenevät jatkoon maalieron turvin, joka ovat tällä Huskeille suotuisampi: OYUS -15 ja Huskit -4.

– Eli viikko jännitetään, yltääkö TeKi yllätykseen lauantaina, vastasi Huskien valmentaja Ilkka Heikkilä tyhjentävästi.

Kävi Huskien jatkopelien kannalta miten tahansa, joukkueen kokoonpanosta puuttuvat loppukauden ajan niin Rasmus Tähtelä kuin Tomi Vanhanenkin. Tähtelä jatkaa kautta Laser HT:ssä ja Tomi Vanhanen PyPo:ssa.

 

Teräs-Kiekko Akatemia yritti lauantaina saada ottelua siirrettyä, koska osa joukkueen palaajista oli mukana II divisioonan ottelussa.

– Pelaajia oli kuulema siinä vaiheessa mukana 5+1, kertoi Huskien joukkueejohtaja Jani Peltokangas.

Sunnuntainen ottelu oli pääsääntöisesti rattoisaa pyhäpäiväillan pelailua, josta ei ollut kotiin jääneille paljonkaan kerrottavaa. Huskit otti heti ottelun alussa ohjat käsiinsä, meni reiluun neljään minuuttiin kolmen maalin johtoon ja kahdella kentällisellä liikkeellä olleet raahelaiset hakivat aikalisän kautta uutta starttia otteluun.

Suurimaalisessa ottelussa Huskit paranteli pistetilastoja. Kentällä olleista jokainen, 19 kiekkoa torjuneesta maalivahti Mikko-Pekka Haaralasta lähtien, kerryttivätkin jotain tililleen. Joukkueen ainoaksi nollasaldoseksi jäi yksi koko kauden suurimmista työmyyristä, joukkueen kapteeni Jerry Sarpola.

Joukkueen sisäiset työmiehen kinttaat sai 17-vuotias Markus Kallio, joka kolisteli ensin pariin otteeseen maalikehikkoa, kunnes viimein onnistui debyyttimaalissaan edustuksen paidassa.

– Markuksella on ollut mahtavaa heittäytymistä tällä viikolla, kehui Ilkka Heikkilä.

 

Teräs-Kiekko Akatemian vaihtopenkiltä löytyi Huskit-ottelussakin harvinaisuus, jota ei aivan joka sarjassa olekaan. Pääsääntöisesti naisten Suomi-sarjaa sekä naisten Mestistä TeKin paidassa pelaava jääkiekkomaalivahti Heidi Pietilä on pelannut tällä kaudella myös kahdessa miesten III divisioonan ottelussa.

Huskien tehot:  Marko Viitasalo 5+2, Juho Mehtälä 1+4, Aleksi Haukipuro 2+1, Pasi Haukipuro ja Roope Rajala 1+2, Sakari Haukipuro, Joona Kallio ja Markus Kallio 1+1, Juho Roininen 1+0 sekä Mikko-Pekka Haarala, Aleksi Hänninen, Jesse Kanula, Onni Parttimaa ja Jarkko Viitanen 0+1

#