perjantai 10.4.2020 | 12:59
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Ainalissa visailtiin nuorisoseuratiedossa – Voitto meni naapuriin

Ma 17.2.2020 klo 15:46

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Ainalin nuorisoseura talolla ratkottiin lauantaina Pöllövisa-mestaruus. Pohjois-Pohjanmaan nuorisoseurojen liiton järjestämässä tietokilpailussa oli mahdollisuus voittaa sekä maakunnallinen että valtakunnallinen mestaruus.

Mukana oli yhteensä yhdeksän kolmihenkistä joukkuetta Pohjois-Pohjanmaalta ja Pohjois-Savosta. Voittajajoukkue tuli Oulaisten Petäjäskoskelta.

Kilpailukysymykset oli laatinut ja tuomarina toimi Pohjois-Pohjanmaan nuorisoseurojen liiton toiminnanjohtaja Timo Nevanperä. Kysymykset käsittelivät nuorisoseurahistoriaa ja yleistietoutta: Kuka lausui nuorisoseuraliikkeen syntysanat? Minä vuonna on perustettu edelleen toimiva Suomen Nuoriso-opisto? Kuka artisti täytti 3. helmikuuta 70 vuotta? Kuka tunnettu kirjailija on oikealta nimeltään Petri Pykälä?

Haapavedeltä mukana oli kaksi joukkuetta. Ainalin nuorisoseuraa edustivat Arvo Tervoja, Matti Tuomisto ja Heino Vuorenmaa. Ollalan nuorisoseurasta mukana olivat Pille Nevala, Mervi Pyrrö ja Maarit Myllykangas. Kumpikaan joukkue ei yltänyt kisan kärkikolmikkoon.

#