tiistai 7.4.2020 | 22:52
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Haapaveden yläkoulun matematiikkakisassa oli tänä vuonna runsas osanotto

Ti 18.2.2020 klo 09:09 | päivitetty ti 09:26

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Haapaveden yläkoululla järjestettiin perjantaina 24. tammikuuta. MAOLin Matematiikkakilpailu. Vapaaehtoisen kilpailun kysymykset oli suunnattu pääasiassa 9. luokkalaisille, mutta siihen osallistui myös nuorempia yläkoululaisia. Positiivista oli, että mukaan oli lähtenyt oppilaita seiskoista yseihin. Osallistujia oli tänä vuonna todella reilusti. Lähes 60 vastauspaperia palautettiin.

Kysymykset vaativat laskemisen ohella myös erilaisia ongelmanratkaisutaitoja. Osassa oli apua numeroiden pyörittelystä, mutta osassa ratkaisu edellytti piirtämistä. Osassa auttoi, kun piirsi kuvan selvittämään tilannetta.

Parhaiten menestyneet oppilaat palkittiin ystävänpäivänä. Suomenselän Osuuspankki lahjoitti palkinnon kolmelle parhaalle pistemäärälle, jotka löytyivät tänä vuonna kaikki 9. luokalta. Lisäksi yläkoulun oma oppilaskunta palkitsi 7. ja 8. luokan parhaan pistemäärän saaneet oppilaat. Yhteistä kaikille menestyneille oli se, että vastauspaperista löytyi oikeiden vastausten lisäksi myös perusteluja, miten vastaukseen oli päädytty.

Kisassa parhaiten menestyivät 9. luokalta: 1. Saara Kyröläinen, 2. Sara Nykänen, 3. Elena Niemelä, 4. Hannaleena Haapakoski, 5. (jaettu) Pinja Halmetoja ja Jasperi Laitila

8. luokka: 1. Milja Översti, 2. (jaettu) Pihla Hyväri, Hanna Marttala, Vilma Mehtälä ja Elias Räisänen

7. luokka: 1. Aasa Kollin, 2. (jaettu) Petrus Ollila ja Lassi Riekki.

Minna Alila

Voit itsekin testata, osaisitko ratkaista yhden kilpailutehtävistä. Vastaukseksi pitäisi löytyy 18 erilaista.

#