perjantai 10.4.2020 | 12:46
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Haapavesi-lehti 10 vuotta sitten: Aleksi oli tyytyväinen Haapaveden vähäväkisyyteen, Roosaa ja Minnaa surettivat kadulle heitetyt eläimet ja Hanna harmitteli sitä, etteivät tytöt saa mennä ABC:n vessaan

Ke 19.2.2020 klo 06:00

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Sanomalehtiviikon tiimoilta lehdessä oli koululaisten kirjoituksille omat sivut. Aleksi Hintta Hyttikallion koulun 3A:lta tuumi kirjoituksessaan, että Haapavesi on hyvä kylä, koska täällä ei asu hirveästi ihmisiä: "Jos Haapavedellä asuisi yhtä monta ihmistä kuin Helsingissä, täällä ei pääsisi liikkumaan autolla minnekään", Aleksi kirjoitti.

10-vuotiaat Roosa Kähkönen ja Minna Mäkinen kirjoittivat eläinten oikeuksista: "Monesti ne jotka ottavat eläimen hetken mielijohteesta, heittävät sen kadulle. Esim. syksyn tullessa eläin haluaa tulla sisälle lämpimään ja viettää enimmän ajan sisällä", tytöt muistuttivat.

Hanna Sirviö vaati Haapaveden nuorille enemmän vapaa-ajanviettopaikkoja: "ABC:lle ei saa mennä yhdeksän jälkeen ilman aikuista ja tytötkään eivät saa mennä vessaan ilman ainaista kyttäystä lukemattomien ilkivallan ja vessojen valtaamisen takia, vaikka kyseessä olisi tyttö, joka ei olisi ollut mukana missään edelle mainituista asioista", Hanna kirjoitti.

Teknologiakylässä oltiin järjestämässä viimeisiä yleisiä rokotuspäiviä sikainfluenssaa vastaan. Vs. osastonhoitaja Liisa Hankonen kertoi, että Helmen alueella noin 50 prosenttia väestöstä oli hakenut rokotteen. Kattavimmin oli rokotettu alle 16-vuotiaita, joista jopa yli 90 prosenttia oli käynyt piikillä.

Opiston teatterilinja esitti Jäniksen vuosi -näytelmää teknologiakylän uudessa studioteatterissa.
Suvi Hyttinen

Ammattiopistolla oli juotu valmistujaiskahvit puualan perustutkinnon suorittaneen Hassan Babikerin kunniaksi. Sudanilaissyntyinen Hassan oli saanut opettajiltaan vuolaita kiitoksia mallioppilaana. Hassanin ahkeruutta kuvasi se, että hän suoritti tutkinnon vieraalla kielellä kolmisen kuukautta muuta ryhmää nopeammin. Ammattitaitoa todistivat myös stipendit työssäoppimispaikoista Haapaveden Puukalusteelta ja Haapaveden Puusepiltä. Hassan oli lähtenyt pakolaisena kotimaastaan jo 17 vuotta aiemmin, mutta Suomeen hän oli päätynyt vasta viisi vuotta sitten. Tulevaisuuden haaveena Hassanilla oli löytää puusepän töitä, mieluiten Haapavedeltä. Myös vaimo oli hakusessa.

Haapaveden Opiston teatteri- ja elokuvataiteen linjan opiskelijat esittivät teknologiakylään rakennetulla studioteatterilla Arto Paasilinnan teokseen pohjautuvaa Jäniksen vuosi -näytelmää. Vanhaan toimistotilaan rakennettu studioteatteri oli ensimmäistä vuotta pyörivän teatterilinjan jokapäiväisessä käytössä opiskelutilana.

#