perjantai 10.4.2020 | 13:22
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kahdeksan valtuutettua jätti Haapaveden keskustan valtuustoryhmän – perusteena luottamuspula

Katariina Anttila, Riikka Sipilä
Ti 18.2.2020 klo 19:42 | päivitetty ke 13:43

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Haapavesi

Haapaveden keskustan valtuustoryhmän hajaannus syvenee. Ryhmän puheenjohtaja Helinä Niemelä tiedotti tiistai-iltana, että hän ja seitsemän muuta valtuutettua ovat eronneet valtuustoryhmästä ja perustaneet uuden "Yhdessä vastuullisesti" -ryhmän.

Niemelän lisäksi keskustan valtuustoryhmästä ovat eronneet ja uuteen ryhmään liittyneet: Diana Seppä, Päivi Ollila, (tällä hetkellä Haapaveden valtuuston puheenjohtaja), Esko Vinkki, Riikka-Kaisa Nuolioja, Heino Vuorenmaa, Anri Kolehmainen (tällä hetkellä Haapaveden kaupunginhallituksen puheenjohtaja) sekä Ronald von Schulmann.

Taustalla on valtuuston maanantainen päätös, ettei Haapavedellä suljeta yhtään kyläkoulua.

– Demokratia puhui, mutta puhujalla ei ole vastuullisuutta ratkaista nykyistä taloustilannetta. Me olemme nähneet faktat ja sen, että olisi pakko tehdä jotain, Niemelä kommentoi eropäätöstä ja uuden poliittisen ryhmän perustamista.

Haapaveden valtuustossa on kaikkiaan 27 valtuutettua. Keskustan valtuustoryhmä oli alun perin selvästi suurin valtuustoryhmä, kaikkiaan 17 valtuutetulla. Jo viime syksynä ryhmästä kuitenkin erosi kolme kaupunginvaltuutettua kyläkoulujen lakkauttamisesta syntyneen kiistan takia.

Lue lisää:

Haapaveden kaupunginvaltuusto päätti pitää kiinni kyläkoulujen 40 oppilaan rajasta – Katso miten valtuutetut äänestivät!

Korjaus 19.2. kello 13.43. Juttuu on korjattu ryhmän nimen kirjoitusasu.

#