perjantai 10.4.2020 | 12:39
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Metsäkonealan suurtapahtuma Proforest järjestetään jatkossa Kalajoella – Tapahtuman haapavetiset perustajat ovat mukana järjestelytiimissä

Hanna Rautio
Ke 19.2.2020 klo 09:40 | päivitetty ke 11:49

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Metsäkonealan suurtapahtuma Proforest järjestetään jatkossa Kalajoella. Proforest järjestetään seuraavan kerran 7.-8. toukokuuta 2021 Kalajoen lentokentällä. Aiemmin tapahtuma järjestettiin Haapavedellä.

Tapahtuman järjestelyistä vastaa Suomen Messut Osuuskuntaan kuuluva Expomark Oy.

Proforestiin osallistui ensimmäisenä järjestämisvuonna 2017 120 yritystä ja 6 000 messuvierasta. Vuonna 2019 mukana olevien yritysten määrä kasvoi 170:een ja kävijämäärä nousi 8 000:een.

Expomarkin toimitusjohtaja Tomi Niemikertoo, että tapahtuma hakee selkeää kasvua ja pitkässä juoksussa kansainvälistymistä, mutta tarkkoja numeraalisia osallistuja- ja kävijätavoitteita hän ei vielä ensimmäiselle Kalajoen vuodelle paljasta.

– Lähdemme innolla kasvattamaan Proforestia tiiviissä yhteistyössä Kalajoen kaupungin ja metsäkonealan parhaiden toimijoiden kanssa. Toivotamme metsäkonealan yritykset ja ammattilaiset laajasti mukaan Kalajoen kevääseen vuonna 2021,Niemi sanoo.

Proforestia järjesti kahtena ensimmäisenä vuonna haapavetinen Jtm Osaajat Oy, joka myi tapahtuman nykyiselle järjestäjälle vuoden 2019 lopulla.

– He kokivat tarvitsevansa tapahtuman järjestämiseen ammattimaista messuosaamista tapahtuman kasvettua. Jtm Osaajien Tomi Ruuska, Juhana Männikkö ja Markku Laitinen jatkavat tapahtuman järjestämistiimissä, Niemi kertoo.

Expomarkin toimitusjohtajan mukaan uudeksi tapahtumapaikaksi valikoitui yhteisymmärryksessä Kalajoki.

– Tapahtuma haluttiin pitää maantieteellisesti samalla alueella ja Kalajoella on hyvät edyllytyksen tapahtuman kasvattamiseen. Lentokenttä ja Hiekkasärkät Areena on hyvä tapahtumapaikka, lisäksi majoitus- ja oheispalvelut ovat kunnossa.

Expomarkin toimitusjohtaja toteaa, että tarkoituksena on kehittää tapahtumaa Kalajoella pitkäaikaisella tähtäimellä. Tapahtuma järjestetään kahden vuoden välein.

– Kalajoki toivottaa uuden suurtapahtuman osallistujineen lämpimästi tervetulleeksi. Odotamme tulevaa yhteistyötä Expomarkin ja sen emoyrityksen Suomen Messut Osuuskunnan kanssa hyvillä mielin. On upeaa saada osaava ja valtakunnallisesti ja kansainvälisesti tunnettu toimija toteuttamaan hienoa tapahtumaa Kalajoelle yhteistyössä kaupungin ja matkailun kanssa. Tapahtumat ja niiden kehittäminen ovat Kalajoelle tärkeitä, Kalajoen kaupunginjohtaja Jukka Puoskari toteaa tapahtuman tiedotteessa.

– Tapahtuman kalajokinen pääyhteistyökumppani Suomen Keskusvaraamo toimii tiiviissä yhteistyössä Visit Kalajoen ja koko alueen matkailutoimijoiden kanssa. Haluamme edistää kaikkien verkostossa mukana olevien yritysten liiketoimintaa. Suurtapahtumista hyötyy koko alue. Yhdessä voimme tarjota paitsi laadukkaan tapahtuman myös poikkeuksellisen upeat majoitus- ja oheispalvelut hyvällä yhteistyöllä, sanoo Kalajoki Keskusvaraamon toimitusjohtaja Jorma Kortesoja.

KPK Events operoi tapahtumia Hiekkasärkät Areenalla, KPK Events on osa KPK Yhtiöt -konsernia, joka kustantaa muun muassa Keskipohjanmaata, Kalajokilaaksoa, Haapavesi- ja Kalajokiseutu-lehteä.

//uutista päivitetty 19.2. klo 11.49 Expomarkin toimitusjohtaja Tomi Niemen haastattelulla ja otsikkoon lisätty haapavetiset perustajat//

#