perjantai 10.4.2020 | 11:28
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Mielipide

Katariina Anttila Haapavesi-lehden pääkirjoituksessa: Yrittäjät kehittävät keinoja palvella meitä myös poikkeusaikana – Käytetään siis palveluita

Ke 25.3.2020 klo 00:00

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Useammastakin suusta olen viime päivinä kuullut puuskahduksen, että koronauutiset kyllästyttävät: Olisipa Haapavesi-lehdessä jotain muutakin! Ja kyllä, pyrimme tekemään juttuja muistakin aiheista ja tarjoamaan hengähdystaukoja negatiivisten uutisten tulvaan.

Tällä hetkellä Suomessa on kuitenkin ensimmäistä kertaa sitten sotavuosien julistettu poikkeustila. Median tehtävä on välittää tietoa siitä, mitä yhteiskunnassa tapahtuu. Paikallismedia kertoo lähiympäristöstä.

On väistämätöntä, että suuri osa Haapavesi-lehden uutisista nyt ja pitkälle tulevaisuuteen sivuaa tavalla tai toisella koronavirus-pandemiaa ja sen vaikutuksia Haapavedellä.

Tässä lehdessä on raapaistu pintaa muun muassa siitä, miten poikkeustila vaikuttaa paikkakunnan talouteen. Erityisesti palvelualan yrityksissä eletään nyt valtavassa epävarmuudessa.

Haapaveden kauppojen ja ravintoloitten tilanne ei ole ennenkään ollut raponen. Nyt pikaiset tukitoimet ovat välttämättömiä, jotta palveluala ei täysin lamaannu. Avainasemassa olemme me haapavetiset ihmiset. Yrittäjät kehittävät keinoja palvella meitä myös poikkeusaikana. Käytetään me palveluita.

Katariina Anttila

#