perjantai 10.4.2020 | 11:32
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Haapavedellä ryhdytään tarjoamaan kouluruokaa etäoppilaille tarveharkintaan perustuen – Tarpeesta ilmoitetaan koronalinjalle

SUVI HYTTINEN
To 26.3.2020 klo 18:47

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Haapaveden kaupunki aloittaa kouluruoan tarjoamisen etäoppilaille ensi maanantaista lähtien. Hallituksen linjauksen mukaisesti kouluruokaa tarjotaan tarveharkinnan perusteella, ja siten että jakelussa minimoidaan riskit koronaviruksen leviämisestä.

Perheet, joilla on tarve kouluruoalle, ilmoittavat siitä sosiaalitoimen koronalinjalle. Sosiaalitoimessa tehdään kevyt arviointi ruuan tarpeesta ja ilmoitetaan keskuskeittiölle oppilaista, joille ruoka tehdään.

– Kouluruoat noudetaan keskuskeittiöltä päivittäin kello 11.30–12. Ruokaa haettaessa sisälle mennään yksi kerrallaan, muistetaan turvaväli ja noudatetaan tarkasti muitakin hygieniaohjeita, kertoo vs. kaupunginjohtaja Marjukka Manninen.

Kouluruoka pitää sisällään lämpimän ruuan ja salaatin. Kouluruoan tilaus on voimassa toistaiseksi siitä lähtien, kun tarve on sosiaalitoimesta keittiölle ilmoitettu. Tilauksissa on päivän viive, eli ruokaa on mahdollista saada seuraavasta päivästä lähtien siitä, kun tarve on ilmoitettu.

– Toivotaan, että ne joilla maanantaiksi on tarve ruoalle, ilmoittaisivat siitä mahdollisimman pian, mutta viimeistään perjantaina, Manninen ohjeistaa.

Poikkeustilan vuoksi tarvearviointi on Mannisen mukaan hyvin kevyttä.

– Ruoan tarpeeseen voi vaikuttaa rahatilanne, jos perheessä on tullut vaikka lomautuksia, tai sitten ajankäytölliset haasteet, kun vanhemmat joutuvat ohjaamaan lapsia etäopetuksessa.

Kouluruoan mahdollisuudesta etäoppilaille ilmoitettiin huoltajille Wilman välityksellä torstai-iltapäivänä. Manninen kertoo, että soittoja linjalle alkoi tulla heti.

– Koronalinjalle on tullut muutenkin paljon yhteydenottoja ja monenlaisia kysymyksiä. Sinne voi soittaa hyvin matalalla kynnyksellä, jos on huolia tai murheita. Vastaamassa ovat sosiaalitoimen ammattilaiset.

Manninen muistuttaa, että tavallisetkin sosiaalitoimen palvelut ovat edelleen olemassa, ja ihmisiä pyritään kuuntelemaan herkällä korvalla.

#