maanantai 1.6.2020 | 02:23
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Haapakenttä palautuu Kanteleen Voiman hallintaan

SUVI HYTTINEN
Ti 19.5.2020 klo 14:05

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Haapaveden kaupunki ja Kanteleen Voima Oy lopettavat niin sanottuun Haapakenttä-biopolttoaineterminaaliin liittyvän yhteistyön. Kaupunki on vuokrannut terminaalin alueena toimivan maa-alueen Kanteleen Voimalta 25 vuoden ajalle vuonna 2011 ja rakentanut alueelle terminaalitoimintoja palvelevia toimintoja. Haapakenttä on ollut viime aikoina erityyppisten ainesten varastoalueena, viimeksi 2019-2020 metsähakkuutyömailta siirretyn puuaineksen välivarastona.

Turvevoimalan toiminnan päättyminen ja Kanteleen Voiman suunnitelmat uuden muotoisesta liiketoiminnasta ovat johtaneet tilanteeseen, jossa Kanteleen Voima haluaa alueen käyttöönsä.

Kaupunginhallitus päätti maanantaina, että isännistö, jolla Haapakenttää on pyritty kehittämään yhdessä Kanteleen Voiman kanssa, puretaan. Sen myötä myös vuokrasopimus alueesta päättyy. Alueelle tehdyt rakennelmat ja laitteet siirretään järjestelyn yhteydessä korvausta vastaan Kanteleen Voiman omistukseen, ja kaupunki maksaa pois alueen kehittämiseen saamansa lainarahoituksen.

Omaisuusjärjestelyt tuottavat kaupungille 446 000 euron tilinpäätökseen kirjautuvan tuloksen. Järjestely ei vaikuta kaupungin kassatilanteeseen, eikä lainatarpeeseen.

#