keskiviikko 12.8.2020 | 18:15
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kirkkojärvellä vanha siirtoviemäri nousi pintaan – Putki aiheutti hetken vaaraa veneilijöille mutta tilanne on saatu korjattua

KATARIINA ANTTILA
Ke 24.6.2020 klo 15:41

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Käytöstä poistettu viemäriputki oli alkuviikosta noussut osittain pintaan Kirkkojärven pohjasta. Tilanne huomattiin maanantaina.

Putki saatiin painoilla painettua takaisin pohjaan, mutta osa siitä nousi uudelleen pintaan. Keskiviikkona putki saatiin kauttaaltaan painettua pohjaan. Putken omistaa Valio.

– Tilanne on nyt hallinnassa. Kylpyläsaaren jälkeen alkavalla jokiosuudella on kuitenkin edelleen huomiopoijut ja seuraamme tilannetta aktiivisesti, Valion tehtaanjohtaja Jaana Hiitola kertoo.

– Selvitämme parhaillaan syytä sille, miksi käytöstä poistettu putki nousi osittain pintaan. Syy saattaa olla se, että veden pinta on vaihdellut voimakkaasti ja putkeen on saattanut päästä ilmaa.

Hiitola kertoo että putki on poistettu käytöstä vuonna 2013. Sen pintain noususta ei aiheutunut vaaraa veden laadulle. Sen sijaan vesilläliikkujille, erityisesti vesiskoottereille pintaan noussut putki oli riski.

#