sunnuntai 27.9.2020 | 16:32
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Haapaveden Korkatissa tutustutaan polkujuoksuun – Ohjatulle yhteislenkille kutsutaan sekä uusia että kokeneempiakin harrastajia

Ma 3.8.2020 klo 14:00

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Suomen Ladun jäsenyhdistykset järjestävät elo-syyskuun aikana Tutustu polkujuoksuun -tapahtumia 11 paikkakunnalla. Pohjois-Suomen ainoa tapahtuma pidetään Haapavedellä Aakonvuoren maastossa torstaina 13. elokuuta.

– Tutustu polkujuoksuun on matalan kynnyksen tapahtuma, jossa pääsee kokeilemaan polkujuoksua ohjaajan opastuksella. Tavoitteena on, että tapahtuman osallistuja oppii perusasiat polkujuoksun harrastamisesta, Hanna Okkonen Suomen Ladusta kertoo.

Ohjaajan vetämällä yhteislenkillä pääsee samalla tutustumaan paikalliseen polkujuoksuun soveltuvaan polkuverkostoon. Yhteislenkin vauhti on rauhallinen ja sen yhteydessä tehdään lajinomaisia harjoitteita.

– Polkujuoksussahan ei ole nimestä huolimatta pakko juosta koko ajan. Rasituksen ja tuntemuksen mukaan voidaan välillä kävellä, loikkia tai muuten vaan hengailla juoksun lomassa, Haapaveden Ladun polkujuoksuohjaaja Hannu Karstunen huomauttaa.

Tapahtumassa on mahdollisuus testata ja lainata polkujuoksukenkiä lenkin ajaksi. Mukaan ovat tervetulleita uusien polkujuoksijoiden ohella myös kokeneemmat harrastajat. Tapahtuma kestää kokonaisuudessaan noin kaksi tuntia.

Maksuttoman tapahtuman järjestävät Haapavedellä Ladun paikallisyhdistys ja Suomen Latu. Päälle ohjeistetaan pukemaan säänmukaiset ulkoliikuntavarusteet ja vaihtosukat.

Tapahtumassa on myös nokipannukahvitarjoilu ja arvontaa. Osallistujat on vakuutettu.

#