sunnuntai 25.10.2020 | 16:14
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Haapaveden lukio sai erityisavustusta korona-ajan vaikutusten tasoittamiseen

KATARIINA ANTTILA
Ke 14.10.2020 klo 12:00

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Opetushallitus on myöntänyt erityisavustuksia koronaviruksen aiheuttamien poikkeusolojen vaikutusten tasoittamiseksi lukiokoulutuksessa. Avustuksia myönnettiin 229 hankkeelle, yhteensä noin 17 miljoonaa euroa.

Haapaveden kaupunki on saanut tukea 14 392 euroa.

Pohjois-Pohjanmaan eteläosissa eniten myönnettiin avustusta Ylivieskan kaupungille, 68 020 euroa. Siellä Raudaskylän kristillinen opisto sai erikseen 8 803 euron tuen.

Valtionavustuksella tuetaan lukiokoulutuksen järjestäjiä koronavirustilanteen aiheuttamien opetukseen, ohjaukseen ja tukitoimiin liittyvien lisäresurssitarpeiden rahoittamisessa.

Tavoitteena on parantaa lukio-opiskelijoiden edellytyksiä jatkaa opintojaan lukuvuonna 2020–2021.

Lukion opetus ja ohjaus järjestettiin kevätlukukaudella 18. maaliskuuta alkaen pääsääntöisesti etäopetuksena ja -opiskeluna sekä itsenäistä opiskelua hyödyntäen.

Lukioissa oli Opetushallituksen mukaan varsin hyvät mahdollisuudet järjestää etäopetus, mutta kaikesta huolimatta lähiopetuksen puuttuminen aiheutti joillekin opiskelijoille haasteita uusien asioiden opiskeluun. Oppimistavoitteet ovat voineet jäädä osalla opiskelijoista saavuttamatta.

Lähiopetuksen puuttuminen on siten lisännyt opiskelijoiden tarvetta kerrata kevään opintoja syksyllä.

Erityisesti ne opiskelijat, joilla on oppimisvaikeuksia tai elämänhallinnan haasteita, ovat olleet muita heikommassa asemassa poikkeustilanteessa, kun opettajalta saatava oppimisen tuki on voinut olla vähäisempää tai muuten tavanomaisesta poikkeavaa, Opetushallituksesta kerrotaan.

#