maanantai 1.3.2021 | 08:59
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Mielipide

Kirkkoherra Mauno Sorosen mielipidekirjoitus: Tuottajien jaksaminen on kaikkien etu

Ma 25.1.2021 klo 08:47 | päivitetty ma 15:50

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Kauniaisten seurakunnan pappi, teologian tohtori Kari Kuula nostatti Kirkko ja kaupunki -lehdessä julkaisemallaan kolumnilla kärkevän keskustelun maataloustuotannosta ja eläinten oikeuksista.

Kari Kuula on sittemmin pyytänyt sanavalintojaan anteeksi, mutta myöhäistä, sillä vahinko on jo tapahtunut. Viljelijäväestön mainetta on tarkoituksella mustamaalattu. Maatalousyrittäjät ovat syystä kysyneet, edustaako Kuulan teksti kirkon virallista kantaa.

Piispat ovat puheenvuoroissaan ottaneet jo kantaa. Henkilökohtaisestikin tahdon ottaa ja todeta, että Kari Kuulan yksityisajattelu ja kolumnin kevyet heitot eivät edusta kirkon kantaa. Henkilökohtaisesti sanoudun kaikista kirjoituksen ideologisista väittämistä irti.

Maaseudulla tehdään arvokasta kutsumustyötä. Viljelijäväki, jos kuka, elää sovussa luonnon kanssa. He tekevät työtänsä monenlaisen paineen alla, ahkerasti ja rehellisesti. Heidän työllään on ollut ja on Jumalan hyvä siunaus.

Tunnen Haapaveden maatalousyrittäjät. He tekevät työtään suurella sydämellä ja pitävät hyvää huolta tuotantoeläimistään. Kun viljelijäväki jaksa hyvin ja kun viljelijäväki tuntee yhteisönsä tuen, arvostuksen ja kunnioituksen, he jaksavat entistä paremmin. Samoin tuotantoeläimet.

Ihmisen tehtävä on viljellä ja varjella. Sitä viljelijäväki tekee. He tuottavat pöytäämme puhtaan ruuan ja ansaitsevat tukemme ja tunnustuksemme.

Hyvä viljelijä – kiitos!

Mauno Soronen

kirkkoherra, rovasti

#

Kommentoi 0 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.